Oleg Surajev stebisi, kad mes turime piliečių, kurie arba garsiai arba tyliai palaiko Rusiją ir nepalaiko Ukrainos

Autorius: Oleg Surajev Šaltinis: https://www.facebook.com/suraj... 2023-02-28 00:13:00, skaitė 513, komentavo 21

Oleg Surajev stebisi, kad mes turime piliečių, kurie arba garsiai arba tyliai palaiko Rusiją ir nepalaiko Ukrainos

Matau daug kas stebisi, kad po metų genocido Ukrainoje mes turime piliečių, kurie arba garsiai arba tyliai palaiko rusiją ir nepalaiko Ukrainos. Tai logiška, jiems trisdešimt metų buvo kurta infrastruktūra: ekonomika - maždaug, nesvarbu kas tu per žmogus - turi pinigų - perki bmw vardinius numerius, išsilavinimą gauni savo “gimtąją kalbą”, o skaitai po mokyklos tik vieną kartą laikant teises savo bmw’ą vairuoti.

Rusiškas pasaulis lietuvoje klesti ir po karo: nuvažiuokit į Vilniaus rajoną, nekalbu apie Visaginą - visaginas yra paminklas rusiškam kolonializmui, o Puškinui paminklas yra Vilniuje, visi ramūs, viskas tvarkoje. Nesvarbu, kad Puškino paminklai be rusiškų tankų čia neatsirastų, ar Lotynų Amerikoje daug Puškino paminklų? Nedaug, nevarkit googlint.

Vata nauduojasi teisine valstyba, turi servisus, turi verslus, nuomas, perka būstus, tai vadinasi laisvę. Žmogus laisvas būti vata, bet tu laisvas vatai oponuoti, čia prasideda įdomiausia dalis. Ar galiu aš vertint geles ant rusiško tanko kaip pavojų nacionaliniam saugumui? Be abejo. Tai yra pavojus, čia kolobarantai, Ukrainoje jie pirmieji išdavė karinių bazių koordinates, tas pats bus ir čia.

Lietuva tvarkingai praėjo siaurą koridorių, mes neturėjom tautinės neapykantos- vata gali būti ir etniniai lietuviai: ragelskis ir paleckiai - lietuviai. Šiandien Boriso Nemcovo nužudymo metinės - Lietuvoje yra jo skveras. Lietuva myli žmonės, vertina humanizmą, bet yra ribos, ribas nubrėžė realybė ir šiandienos kontekstas.

Šiandienos kontekste nešti gėles ant rusiško tanko yra nusikaltimas - policija privalo suprast dalykus, VSD taip pat. Mes privalom reaguoti, politikai privalo reaguoti, tai buvo testas, jei leisim daugiau - bus Ukrainos, Moldovos scenarijai, rusija bando visas silpnas vietas.