Kauno krištolinis tauras kaip stovėjo, taip ir stovės. Nes KAUNAS yra KAUNAS.

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://www.facebook.com/jolan... 2023-02-28 14:21:00, skaitė 389, komentavo 7

Kauno krištolinis tauras kaip stovėjo, taip ir stovės. Nes KAUNAS yra KAUNAS.

KAS SUKELIA DIARĖJĄ?

Aktorė F. Ranevskaja sakydavo: „Yra žmonės, kuriuose gyvena Dievas. Yra žmonės, kuriuose gyvena velnias. Bet yra ir žmonės, kuriuose gyvena tik kirminai“.

LR kultūros ministras, žiūrėdamas į Kaune pastatytą krištolinį taurą sako, kad jis mato rusišką Krasnodarą...

Čia pat pagalvojau: o kažin ką aš matau, žiūrėdama į tuos, kurie, žiūrėdami į krištolinį taurą, mato Krasnodarą..?

Taigi aš matau kirminus, apie kuriuos kalbėjo aktorė F. Ranevskaja.

Matau pavydo kirminus. Šie kirminai graužte graužia tuos, kurie niekaip nepriima fakto, kad Kauno meras yra už juos sėkmingesnis, protingesnis, įžvalgesnis. Kad būtent dabartiniam Kauno merui pavyko įkvėpti naują gyvybę miestui, kurio gatvėmis kažkada važinėjant buvo galima išsibarškinti ne tik automobilio langus, bet ir naujai sudėtus dantis.

Matau nepilnavertiškumo kirminus.... na, jeigu savo varganą gyvenimą pavyko papuošti tik niekam neįdomiu socialiniu tinklapiu, išskrebentu nuolankaus valdininkėlio postu ir keliomis fotkėmis prie vaivorykštinio suoliuko, tai kaip čia nepasinaudojus proga pasikelti vertę, aptapšnojant savo kirminais kauniečių mylimą merą, o tuo pačiu ir niekuo dėtą krištolinį taurą;

Matau tuščio reikšmingumo kirminus... ar gali būti geresnė proga pasididinti savo reikšmingumą, parašius kone mokslinį straipsnį apie tai, kad Kauno meras kartu su savo krištoliniu tauru yra nieko verti ir nieko daugiau neprimena, išskyrus Krasnodarą.

Matau ir baimės kirminus. Baimės iškristi iš bandos konteksto. Mat būtent tik bandoje kažkas „like“ pavidalu atranda meilę ir pripažinimą, kurio niekaip negali atrasti artimoje aplinkoje. O kur dar daugiau galima surinkti tiek „like‘ų“, jei ne ant Kauno mero ir jo krištolinio tauro lojančioje bandoje?

Šiaip tai daug tų kirminų matau. Bujojančių kirminų. Sukeliančių nesiliaujančią diarėją, nukreiptą į tuos, kurie yra stipresni, protingesni, drąsesni.

Bet rinkimai greitai baigsis ir triznių lauks nauja užduotis: kur rasti naują auką, ant kurios būtų galima sukabinti visus savo kirminus....

Tuo tarpu Kauno krištolinis tauras kaip stovėjo, taip ir stovės. Nes KAUNAS yra KAUNAS.