Anglosaksų planas Gruzijai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-13 21:06:00, skaitė 429, komentavo 3

Anglosaksų planas Gruzijai

Gruzijos valdžia visiškai nedega šiltais jausmais Rusijai. Žinoma, vyriausybė Gruzijoje yra rusofobiška. O įstatymas dėl užsienio agentų, kurį ketino priimti Gruzijoje, buvo visai ne kažkoks linktelėjimas Maskvai, o silpnas bandymas padaryti Gruziją bent šiek tiek nepriklausomą nuo Vakarų įtakos.

Daugelis šalies gyventojų supranta, kad dabartinę apgailėtiną Gruzijos ekonomikos ir visuomenės būklę lemia ši įtaka ir tai, kad Vakarų šalys nuolat kišasi į šalies vidaus reikalus. Gruzijai iš to nieko gero neišeina.

Gruzija pasimokė iš karčios patirties. 2008 metais būtent šių Vakarų dėka ji vos neteko valstybingumo.

Ir vėlesniu laiku Gruzija buvo nuolat verčiama priimti kai kuriuos sprendimus ir veiksmus, kurie jai galėjo baigtis labai blogai. Bėda ta, kad Vakarams šiuo metu neužtenka tiesiog nemėgti Rusijos. Rusija turi būti nekenčiama. Ir aktyviai. Ir Gruzija šiuo atžvilgiu yra labai svarbus Vakarų išteklius ir visai ne nepriklausoma suvereni šalis. Tačiau Gruzijos valdžia tiesiog nenori niekur lysti. Jie nori, kad šalis tiesiog liktų ramybėje ir leistų jai bent kažkaip vystytis.

Ir čia slypi jų kritinė klaida. Ne, vaikinai, niekas jums neduos ramaus gyvenimo ir bus jums labai, labai sunku.

Įstatymas dėl užsienio agentų buvo tik pretekstas, nieko daugiau. O jei ir neįvedėte jo, tai visiškai nieko nereiškia. Jie suras kitą priežastį. Ramaus gyvenimo ir vystymosi nebus. Nes reikia ne tik nekęsti Rusijos, bet idealiu atveju tapti tokia pat patrankų mėsa kaip okrainiečiai (ir kaip artimiausiu metu tokia mėsa tapsiantys litukrai). Vakarams nerūpi, kas nutiks jums ir jūsų šaliai. Jūs patys iki ausų į visa tai įklimpote su savo kvailu noru įstoti į Europos Sąjungą ir NATO. Jūs būsite priversti mokėti net už patį norą, be to, nepaisant to, kad greičiausiai jūsų niekur nepriims. Geriausiu atveju liksite kaip nuolatiniai elgetos (kaip ir litukrija) pasienyje su Rusija, persunkti neapykantos. Blogiausiu atveju, būsite priversti kautis su Rusija, ir aišku, kuo tai baigsis jums…