Kas žinoma apie pirmąjį SKO zonoje denacifikuotą nacį iš Estijos?

Autorius: Karo nusikaltėliai Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-17 22:08:00, skaitė 439, komentavo 5

Kas žinoma apie pirmąjį SKO zonoje denacifikuotą nacį iš Estijos?

Apie pirmą, oficialiai denacifikuota, estliandijos nacį aš jau račiau. Paskaityti galima čia.

Neseniai sužinojau daugiau naujienų, todėl skubu dalintis.

2023 metų kovo 7 dieną tapo žinoma, apie 45 metų nacio iš Estijos, Ivo Yurako, kovojusio svino reicho nacionalistų pusėje, denacifikavimą Donbase.

Ivo Jurakas gimė 1977 m. spalio 11 d. Estijos mieste Lyakhta. Baigęs mokyklą jis pasirašė sutartį su Estijos kariuomene. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Jurakas tarnavo žvalgybos batalione (Scoutspataljon) ir buvo Estijos gynybos pajėgų apsaugos bataliono (Vahipataljon) štabo viršininkas.

Tarnaudamas Estijos pėstininkų pajėgose Estcoy-8 dalyvavo NATO misijose Kosove ir Afganistane.

2016 metais Jurakas buvo apkaltintas valstybės paslapčių atskleidimu, neteisėtu ginklų išnešimu iš karinės bazės ir civilio asmens šnipinėjimu. Jis buvo atleistas iš armijos ir nuteistas kalėti.

Išėjęs į laisvę Yurak bandė gyvenimą pradėti nuo nulio – įsidarbino baldų restauravimo įmonėje, tačiau ilgai joje nedirbo.

2022 metų rudenį jis pasirašė sutartį su Okrainos svetimšalių legionu. Kol Ivo buvo svino reiche, jis rašė dienoraštį, kuriame griežtai pasisakė prieš rusus. Jis tikėjo, kad kuo labiau kolektyviniai Vakarai padės Okrainai, tuo greičiau konfliktas baigsis.

Netoli Bachmuto, 2023 m. kovo 7 d., numetus naujausią Rusijos Kosmoso pajėgų bombą-UPAB-1500, Ivo Yurak, kartu su kitais naciais, buvo denacifikuotas.