Jolanta Blažytė: KUR DINGO EKSPERTAI?

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://www.facebook.com/jolan... 2023-03-29 02:58:00, skaitė 588, komentavo 20

Jolanta Blažytė: KUR DINGO EKSPERTAI?

KUR DINGO EKSPERTAI?

Pandeminės psichozės pradžioje buvo baisu atidaryti net šaldytuvą: o kas jei iš jo išlįs koks nors įkyrus ekspertas, aiškinantis, kiek man reikia susivaryti dozių, kad visi įgytume kažkokį tai bandos imunitetą. O kur tie ekspertai dabar? Lietuvos populiacija kenčia dėl daugybės neatsakytų klausimų, o ekspertų kaip nėr, taip nėr.

Štai trys pagrindiniai klausimai:

1. Lietuvoje utilizavimui paruošta 1,5 mln vakcinų, dar 2,3 mln bus dovanojama. Pinigine išraiška tai būtų 19- 57 mln eurų (jei dozė kainuoja 5-15 eurų). Kažin ar išpylę į kanalizaciją ar išdovanoję besibaigiančio galiojimo visuotinį gėrį, liksime saugūs. Juk ne vienas ekspertas minėjo, kad šitas visuotinis gėris visaip kaip susijęs su nacionaliniu saugumu.

2. Lietuvoje šiuo metu atliekamas kažkoks tai tyrimas ir matuojami kažkokie tai populiacijos antikūniai. Atlikę šį tyrimą vėl gi egzzpertai nuspręs, ar mums reikia pratęsti tas „petys už laisvę akcijas“ ar nebereikia. O kas bus, jei reikės? Už kokius pinigus pirksime naujas visuotinio gėrio dozes, kurios nuolat brangsta. Štai Moderna dozė jau pabrango nuo 30 eurų iki 130 eurų.

3. Ar yra rizika, kad „visuotinio gėrio“ pirkimui ir populiacijos gelbėjimui nuo slogos bus reikalingos papildomos dešimtys ar šimtai milijonų? Jei rizika didelė, ar tai reiškia, kad ieškosime naujo „gyvulių ūkio“ tam, kad nulupti iš jo papildomus mokesčius. Ne dėl marmalo, o dėl.... teisybės.

Aūūūū, egzzpertai, kur jūs? Pasakykite nors ką nors...