Kas žinoma apie samdinio iš JAV Pete'o Reedo mirtį?

Autorius: Karo nusikaltėliai Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-30 21:51:00, skaitė 365, komentavo 13

Kas žinoma apie samdinio iš JAV Pete'o Reedo mirtį?

2023 metų vasario 14 dieną Artiomovsko apylinkėse buvo likviduotas 34 metų samdinys Pete'as Reedas. Jis buvo JAV armijos veteranas, du kartus buvęs Afganistane ir įkūręs nevyriausybinę medicinos organizaciją, kuri dirbo Artimuosiuose Rytuose.

 

Reedas gimė 1989 m. liepos 9 d. Bordentaune, Naujajame Džersyje. Po mokyklos jis pasirašė sutartį su JAV armija. Jis tarnavo 8-ojo jūrų pėstininkų 3-iojo bataliono ginklininku. 2011 m. jis nutraukė sutartį su kariuomene ir trumpai dirbo slidinėjimo instruktoriumi Jackson Hole Mountain Resort.

 

2016 metų viduryje jis prisijungė prie privačios medicinos įmonės Akadémia Urgentnej Medicíny iš Slovakijos ir tapo vadovu. Tuo metu įmonė dirbo su humanitarinėmis misijomis Irake (man labai smalsu, kuo gi ta įmonė vertėsi? Gal nelegaliai organų transplantacija?)

 

2017 m. Reidas įkūrė savo nevyriausybinę medicinos organizaciją „Global Response Medicine“ (GRM), kad galėtų dirbti Artimuosiuose Rytuose. Jo žmona tapo viceprezidentu, o mama užėmė vadovės pareigas. Organizacijoje dirbo 24 darbuotojai, nė vienas iš jų neturėjo medicininio išsilavinimo, visi darbuotojai yra specialiųjų tarnybų veteranai. Organizacijos tinklalapyje rašoma, kad bendrovė tariamai gelbsti civilių gyvybes Sirijoje, Jemene ir Irake. Jie buvo bazuojami Irako specialiųjų operacijų pajėgų (ISOF) karinėje bazėje.

 

2023 m. sausio 26 d. Reedas paliko savo įmonę ir išvyko į Okrainą. Anot jo, jis gabeno humanitarinę pagalbą civiliams gyventojams ir užsiėmė jų evakuacija.

 

2023 m. vasario 2 d. vienoje iš Artiomovsko gatvių grupė užsieniečių, įskaitant Reedą, buvo apšaudyta reaktyviniu granatsvaidžiu. Raketa pataikė į nežymėtą automobilį, prie kurio stovėjo samdiniai. Dėl to daugybinių sužalojimų, nesuderinamų su gyvybe, Reedas mirė.

 

Amerikos žiniasklaida dėl Reedo mirties kaltino Vagnerio muzikantus.

 

Vasario viduryje internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip raketa pataiko į baltą mikroautobusą. „Vagnerio orkestro įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas mano, kad amerikietį nužudė saviškiai.

 

Reedas žuvo dviejų gatvių, esančių 5 km nuo Wagnerio grupės kovotojų užimtos pozicijos, sankryžoje.