Papildome mainų fondą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-03-31 19:09:00, skaitė 266, komentavo 6

Papildome mainų fondą

Šiandien, Maskvos Lefortovo teismas, oficialiai suėmė amerikiečių šnipą Evaną Geršovičių, apkaltintą šnipinėjimu.

 

Buvimas „Wall Street Journal“ žurnalistu, jankiui nelabai padėjo.

 

JAV Valstybės departamentas paragino visus Rusijoje ęsančius amerikiečius skubiai palikti šalį. Nurodyta priežastis – amerikiečių „žurnalisto“ sulaikymas ir suėmimas iki gegužės 29 d.

 

Šiek tiek vėliau Bideno administracija atsitraukė ir pareiškė, kad raginimas JAV piliečiams (išsakytas Valstybės departamento) palikti Rusijos teritoriją (po amerikiečių šnipo Evano Geršovičiaus arešto), nereiškia raginimo Amerikos žurnalistams palikti Rusiją, nors jų darbas ir taip yra susijęs su rizika (tiesą sakant, JAV žurnalistų, dirbančių Rusijoje, rizikos nėra žinomos, išskyrus tuos atvejus, kai jie užsiima šnipinėjimo veikla). Savaeigio senio administracija sako, kad jeigu paprastiems piliečiams norisi išvykti iš Rusijos, jie gali išvykti, o žurnalistai turėtų dirbti tol, kol yra tokia galimybė.

 

Panašu, kad CŽV sudavė jiems per pirštus (turiu omenyje savaeigio senio bidono administraciją) ir liepė nelaužyti slaptosios žvalgybos galimybių turėti žurnalistinę priedangą Rusijoje.

 

Vašingtonas jau tariasi su Maskva dėl Geršovičiaus ateities.

 

Jei FSB turi nenuginčijamus įrodymus,kad Geršovičius užsiėmė šnipinėjimu, tuomet galime tikėtis, kad oficialiu lygmeniu JAV užims neigimo poziciją ir sakys, kad buvo suimtas nekaltas „žurnalistas“.

 

Užsienio reikalų ministerija-Valstybės departamentas ir specialiosios tarnybos, po to, kai bus baigtas Geršovičiaus bylos tyrimas ir jis bus nuteistas, palaipsniui tirs dirvą mainams.

 

Nėra ypatingų abejonių, kad Geršovičius bus iškeistas ateityje (bet ne iš karto), čia svarbiausia, ką mūsiškiai galės ištraukti mainais į Geršovičių.

 

Bet kokiu atveju, mūsų brolių rusų žvalgybos agentūros atliko puikų darbą šiuo klausimu, o CŽV apsišiko.