Prastas derlius

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-04 20:38:00, skaitė 327, komentavo 4

Prastas derlius

Pamenate, prieš metus Talibanas įvedė visišką narkotikų draudimą? 2022 metų derlius į rinkas nepasiekė.

 

 

Užtrunka nuo metų iki 18 mėnesių, kol derlius pasiekia Europos rinką heroino pavidalu, o vyriausybėms lieka dar metai, kol poveikis bus jaučiamas. ... Europos heroino rinka netrukus gali susidurti su pasiūlos šoku, o ekspertai baiminasi, kad spragą gali užpildyti kažkas daug blogesnio...

 

Tikėtinas aguonų trūkumas gali padaryti nusikaltėliams pelningiau gaminti sintetinius opioidus, tokius kaip fentanilis, kad galėtų juos parduoti beviltiškiems narkomanams. ...

 

Paulas Griffithsas, Europos narkotikų ir narkomanijos stebėjimo centro (EMCDDA) mokslinis direktorius: „Rinka prisitaiko prie JAV spaudimo ir Kinijos žingsnių mažinant fentanilio vartojimą. Ir tai, ką matome, yra kitų naujų sintetinių opioidų atsiradimas. Iš pradžių jie yra nevaldomi, sunkiai aptinkami, žmonės apie juos nežino, o dar labai stiprūs“.

 

 

 

                                                          O tuo metu JAV

 

 

 

Kovo 26 d. senatorius Chuckas Schumeris Manhetene surengė spaudos konferenciją, kurioje pareiškė: „Dabar matome naują, dar blogesnę narkotikų rūšį, sumaišytą su fentaniliu. Jis taip pat maišomas su heroinu ir kitomis priklausomybę sukeliančiomis medžiagomis. Šis naujas narkotikas gali būti tikras košmaras. Jis vadinamas ksilazinu. ...

 

Prieš tai JAV narkotikų kontrolės administracija (DEA) paskelbė visuomenės saugumo įspėjimą, skelbdama apie plačiai paplitusią fentanilio, sumaišyto su ksilazinu, grėsmę. DEA administratorė Ann Milgram perspėjo Amerikos visuomenę apie „dramatišką“ fentanilio, sumaišyto su ksilazinu, dar vadinamo „Tranquilizer“ – galingo raminamojo preparato, kurį JAV Maisto ir vaistų administracija patvirtino veterinarijos reikmėms, kiekio padidėjimą. ... „Ksilazinas kelia mirtiniausią narkotikų grėsmę, su kuria mūsų šaliai kada nors teko susidurti, o fentanilis – dar ir mirtina“, – ankstesniame pareiškime sakė Milgramas.

 

„DEA konfiskavo ksilazino ir fentanilio mišinius 48 iš 50 valstybių. DEA laboratorijos sistema praneša, kad 2022 m. maždaug 23 % DEA konfiskuotų fentanilio miltelių ir 7 % fentanilio tablečių buvo ksilazino. ... Ksilazinas, legalus vaistas, naudojamas kaip anestetikas dideliems gyvūnams, pavyzdžiui, arkliams ir karvėms, sakė Schumeris.

 

„Kaip sakiau, vaistas nėra skirtas žmonėms. Tai iš tikrųjų yra teisėta“, - sakė Schumeris. „Jis patenka į šalį per Kiniją ir dažnai per Meksiką. Taigi narkotikų prekeiviai pradėjo pardavinėti šį vaistą, nes jis imituoja opioidus. ... „Rezultatai yra mirtini. Dėl to jūsų oda gali pūti. Jis gali įsigerti į kaulus. Tai gali sukelti kojų amputaciją“, - sakė Schumeris.

 

 

Šio vaisto gamyba siejama su Emergent BioSolutions, Pentagonu ir Kamala Harris asistente. 2020 m. rinkimų kampanijos metu buvo paskelbtas Bideno-Harriso planas JAV opioidų krizei užbaigti, pagal kurį buvo numatyta skirti 10 mlrd. USD perdozavimo prevencijos atsargoms papildyti. Bet atsirado ksilazinas.

 

Gali būti, kad po Nancy Pelosi vizito Taivane.

 

Klausimas, kada jis atsiras ES. Tai, be kita ko, priklauso ir nuo Ursulos von der Leyen ir Emmanuelio Macrono vizito Kinijoje niuansų.

 

Ir tuo įdomiau pasižiūrėti MI6 direktoriaus maršrutą: Kišiniovas, Odesa, Nikolajevas, Dniepras, Stambulas.