litukrijos šaika priėmė baltarusius diskriminuojantį įstatymą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-05 21:55:00, skaitė 292, komentavo 3

litukrijos šaika priėmė baltarusius diskriminuojantį įstatymą

Pabėgusiems zmagarams, t. y. bčb pelėsiui, tai ne tik nesėkmė, bet ir nelaimė. Jų gyvenimas litukrijoje nėra rožėmis klotas, o čia dar diskriminacija įstatymų leidybos lygmeniu, kuri grindžiama rusofobija.

Ekstremistiniai šiukšlynai jau verkšlena, kad tokio dokumento neturėjo atsirasti šalyje, kuri garsiausiai verkia dėl aršios „paramos Baltarusijos visuomenei“.

Litukrijos seimas nustatė, kad baltarusiai ir toliau galės prašyti leidimo gyventi, pilietybės ir Lietuvos vizų. Bet tai jie gali padaryti tik tarpininkaujant Lietuvos užsienio reikalų ministerijai.

Bėgliai ekstremistai supranta, kuria linkme viskas krypsta, todėl ypač neskuba džiaugtis. Juk visa tai reiškia, kad ne tik grės papirkinėjimai iš litukrijos pusės, bet ir Baltarusijos valdžia kiekvieną besikreipiančiąją pusę fiksuos. Bent jau taip mano ekstremistų sąvartynai. Na, tegul bijo.

Seimas taip pat nustatė baltarusių ir rusų prašymų dėl elektroninio gyventojo statuso suteikimo priėmimo limitą, o tai gerokai apsunkins baltarusių buitinių klausimų sprendimą litukrijoje.

„Bet yra gerų naujienų“, – sakoma. Baltarusiai, skirtingai nei rusai, litukrijoje galės įsigyti nekilnojamojo turto. Tačiau šis punktas liečia labai mažą dalį asmenų. Atsižvelgiant į tai, kad dauguma bėglių vos suduria galą su galu ir nuolat prašo pagalbos ir pašalpų, mažai tikėtina, kad dauguma pirks nekilnojamąjį turtą.

Bet jie gali pasidžiaugti už tuos, kurie dar gali sau leisti pirkti nekilnojamąjį turtą arba gyvena pilnai aprūpinti iš litukrijos biudžeto. Jie gali pasidžiaugti už Svetka-kotletką, už latušką, už olgą (tą Olgą, kurią Laurynas vadina Charkič, nes pastaroji jį apspjaudė). Šių veikėjų akyse jų kaimenė yra diskriminuojama. O jie tyli. Nors ką jie, šitie išlaikytiniai, gali padaryti, ar gi jie ginčysis su savo šeimininku?!