Lietuvi, pasitikrink kuriam tikėjimo sąmokslo teorijomis pogrupiui pats priklausai!

Autorius: Goda Juocevičiūtė Šaltinis: https://www.facebook.com/goda.... 2023-04-08 16:10:00, skaitė 405, komentavo 1

Lietuvi, pasitikrink kuriam tikėjimo sąmokslo teorijomis pogrupiui pats priklausai!

Atliktas tyrimas https://byt.lt/AiswU kaip suprantu, už mokesčių mokėtojų pinigus. O aš irgi atlikau tyrimą, tik nemokamai. Mano nupieštas sąmokslų teoretiko portretas toks.

1. Jis tiki, kad pasaulį nori sunaikinti paslaptingas besimptomis virusas, kuris buvo labai piktas, dabar nepaaiškinamais būdais susikūrė visuotinė imunizacija, tačiau bet kada vėl gali atsigauti ir pradėti mus visus persekioti.

2. Nabagas įsitikinęs, kad mūsų politikų sukeltas negandas per atstumą, ekstrasensoriškai ir net telepatiškai, veikia Kremlius. Pvz, padidino valdžia mokesčius - iš tikro tai Kremliaus juodoji magija. Susikorupcino politikai tarpusavy - iš tikro ne patys savo noru, o prieš savo valią, veikiami Kremliaus rankos. Kitaip tariant, konspirologams atrodo, kad mūsų politikus kaip lėles už virvučių tampo Kremlius, o paprastus žmones prieš valdžią irgi nuteikia ir su ja priešina Kremlius. Radikaliausi konspirologai įsitikinę, kad Kremliaus įtaka tokia didelė, jog protestus Vakaruose organizuoja Kremlius.

3. Konspiracijų auka mano, kad grynieji pinigai, be to, kad, kaip savaime suprantama, yra Kremliaus išmislas, dargi yra abstraktus blogis, trukdantis kovai su šešėliu. Sąmokslų teoretikas įsitikinęs, kad grynas banknotas būtinai yra gautas nelegaliu būdu, o ne, pavyzdžiui, iš bankomato.

4. Konspirologui būdingas Stokholmo sindromas - jis teisina tą partiją, kuri daugiausia jam ir kenkia, bet patologijos užvaldytas vargšas sugeba kaltę permesti, aišku, Kremliui bei savo vaizduotės sukurtiems, realybėje neegzistuojantiems veikėjams - mistiniams vatnykams, įkūnyjantiems blogį. Sąmokslo teorijų aukai lengviau, kai pasaulis primityviai pasiskirstęs į gėrį ir blogį, juoda ir balta, o tarpinių variantų ir kitų atspalvių nėra.

5. Jis tiki politikos, ekonomikos, medicinos šarlatanais, kišamais per TV, tarsi kokiais horoskopais.