Hibridinė operacija, skirta Okrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui pridengti

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-13 21:42:00, skaitė 442, komentavo 4

Hibridinė operacija, skirta Okrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui pridengti

Pratybos „Defender 2023“ gali tapti didelės hibridinės vakaroidų operacijos dalimi, kuri vyks vienu metu visuose frontuose: informacijos, ekonomikos, transporto ir logistikos ir kt.

 

Kas žinoma apie mokymus:

 

„Defender 2023“ oficialiai prasidės balandžio 22 d. ir truks beveik du mėnesius. Jose dalyvaus apie 9 000 JAV karių ir apie 17 000 karių iš 26 sąjungininkų ir partnerių šalių, o dalis pratybų vyks dešimtyje Europos šalių.

 

Oficialioje pratybų versijoje daugiausia dėmesio skiriama strateginiam JAV įsikūrusių pajėgų dislokavimui, iš anksto padėtų kariuomenės atsargų naudojimui ir sąveikai su Europos sąjungininkais bei partneriais.

 

Planuojama operacija labai panaši į „greito visuotinio smūgio“ koncepciją. Tik šis smūgis bus ne galingas, bent jau pirmajame etape, o hibridinis.

 

Pratybų metu galimos provokacijos prieš Krymą, Padniestrę, Kaliningradą, prie Baltarusijos sienų.

 

Koks tikslas?

 

Tikėtina, kad vienas iš tikslų bus nukreipti dėmesį nuo Okrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo, kuris po visų skambių pareiškimų tiesiog būtinai turi įvykti. Visai gali būti, kad ruošiama rezonansinė provokacija, kuri galės sukurti informacinį vaizdą, apie Okrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmę.

 

Neatmetama masinė ataka prieš Krymą, kuris bus atkirstas nuo Rusijos kariuomenės tiekimo linijų. Šis variantas naudingas Lenkijai, kuri labai skuba ir ruošiasi užimti Vakarų Okrainos žemes.

 

Hibridiniai išpuoliai

 

Sukelti jaudulį rinkose, paniką tarp gyventojų, psichologinį spaudimą ir kurstyti isteriją, siekiant priversti priešą veikti jam nepalankia kryptimi. Valstybinių švenčių dienomis galimos garsios provokacijos.

 

Vakarų hibridinių operacijų ypatybė yra ta, kad jos yra kruopščiai paruoštos ir nestandartinės.