Remigijus Žemaitaitis: Komikų VYRIAUSYBĖ toliau žlugdo mūsų ūkininkus!

Autorius: Remigijus Žemaitaitis Šaltinis: https://www.facebook.com/Remig... 2023-04-17 18:17:00, skaitė 479, komentavo 9

Remigijus Žemaitaitis: Komikų VYRIAUSYBĖ toliau žlugdo mūsų ūkininkus!

Komikų VYRIAUSYBĖ toliau žlugdo mūsų ūkininkus!

Dar 2022 m. rugsėjo mėn. Seime viešai kalbėjau, kad jei pasakų sekėjas Žemės ūkio ministras K. Nevickas nesims priemonių prieš Ukrainos kontrabandos būdu gabenančius grūdus mūsų grūdų augintojus ūkininkus pradės ištikinėti krizė.

2022 m. gruodžio mėn. parašiau kelis straipsnius apie Ukrainos grūdų įtaką ne tik Lietuvos žemės ūkiui, bet ir kartu ES.

Žinant tai, kad tų parduodamų grūdų didžioji dalis yra kontrabandiniai, nusikalstamu būdu įgyti Ukrainoje, o tiksliau nusikalstamo-oligarchinio Ukrainos pasaulio veikla, kuri gautus pinigus pardavus grūdus palieka ne Ukrainoje, ar ten moka mokesčius, jie gautus pinigus realizuoja ES!

Taip Ukrainos biudžete paliekamt skylę.

Kartu atkreiptinas dėmesys, kad niekada Lenkija, Vengrija, Vokietija, Italija ir kelios valstybės nenorės, kad Ukraina kada nors taptų ES nare būtent dėl žemės ūkio!

Ukrainoje trašas jie perka iš Baltarusijos už 120-220 Eur, o mes LT perkam 430-600, aš nekalbu apie 2022 metus, kai pirkome už 900-1400 Eur, o Ukraina už 100 Eur.

Nekalbu apie kuro kainas, darbo užmokestį, aplinkosauginius reikalavimus ir pan. Jie juk neturi dviejų išprotėjusių aplinkos ministrų kaip mes S. Gentvilą ir K. Navicką, ar elektrinės pastotės finansininkę G. Skaistę, kuri tik sapnuoja apie akcizų didinimą. Apie tai rašiau savo straipsniuose anksčiau.

Matydamos realų pavojų savo šalies žemės ūkiui, savo ekonomikai ir socialiniai politikai Lenkija ir Vengrija, o kartu planuoja ir Bulgarija priėmė sprendimą riboti iš Ukrainos patenkančius grūdus.

Nes ir kvailiui aišku, kad jeigu nepeadėsi saugoto savo šalies interesų, dotacijoms teks išleisti 10 kartų daugiau!

Kol mūsų Šveiko draugė vakarais rašo komentarus FB, Lenkijos ir Vengrijos vyriausybės jau priėmė būtinus sprendimus apsaugant savo žemės ūkius!

Lieka tikėtis, kad mano įžvalgom nebus lempta išsipildyti, kai dauguma jos pildosi po kelių mėnesių.

Nes mūsų ūkininkams dar trūksta drąsos blokuoti kelius ties Lenkija!