Apie SKO eigą. 2023-04-17

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-18 21:35:00, skaitė 286, komentavo 2

Apie SKO eigą. 2023-04-17

1. Artemovskas.

Vakarinės miesto dalies puolimas tęsiasi. Sėkmingiausi postūmiai vyksta miesto šiaurės vakaruose. Naciai nuolat praranda mažiausiai 2 miesto kvartalus per dieną. Prieš Okrainos ginkluotųjų pajėgų įtvirtinimus pradėti naudoti fugasinės aviacijos bombos (FAB). Oras vis dar apsunkina priešo kontratakąs. Vagnerio muzikantų flangus Artemovske, sustiprina oro pajėgų daliniai.
Dalis Okrainos ginkluotųjų pajėgų Artiomovskajos grupuotės mieste vis dar priešinasi.
RF ginkluotosios pajėgos ir toliau rengia koncentruotus smūgius į taikinius Slavjansko-Kramatorsko aglomeracijoje.

2. Avdeevka.

Į pietus nuo miesto esminių pokyčių nėra. Kaip ir anksčiau, kovos tęsiasi į šiaurę nuo Vodyanoye ir Pervomaiškyje, netoli Nevelskoje.
Mūšiai tęsiasi į šiaurę nuo miesto netoli Stepovoj ir į vakarus nuo Krasnogorovkos. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos gerina savo pozicijas į šiaurę nuo Krasnogorovkos, tačiau apie žengimą į Keramiką kol kas nekalbama.

3. Ugledaras.

Priešas bandė ištirti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų gynybos liniją, tačiau reikšmingų rezultatų nepasiekė, patyręs apčiuopiamų nuostolių. Priekinė linija čia stabilizavosi nuo kovo mūšių, tačiau, kai žemė išdžius, yra galimybė kovoti dar daugiau.
Novomichailovkoje ir Pobedoje pokyčių nėra.

4. Zaporožė.

Esminių pokyčių nėra.
Saloreichas apšaudo Pologi ir Vasiljevką. RF ginkluotosios pajėgos apšaudo Orekhovą ir Gulyaipolę, taip pat priešo pajėgas dešiniajame krante.
Zaporožės, Orekhovo ir Gulyaipolio apylinkėse yra susikaupusios priešo pajėgos. RF ginkluotosios pajėgos stiprina gynybines pozicijas.

5. Severskas.

Priekinėje linijoje esminių pokyčių nėra.
Mūšiai tęsiasi prie Vasyukovkos, Razdolovkos, Veseloe, Controversial, Belogorovkos.
Severskio atbrailoje kaupiasi priešo pajėgos, siekiant surengti pagalbinę kontrataką, siekiant palengvinti Artemovskajos grupuotės padėtį.

6. Svatovo.

RF ginkluotosios pajėgos tęsė puolimo operacijas prie Makeevkos ir Nevskio kryptimi. Mūšiai tęsėsi miško teritorijoje į vakarus nuo Krasnopopovkos ir į vakarus nuo Kremennaya.
RF ginkluotosios pajėgos pastarosiomis dienomis užėmė keletą saloreicho atsparos punktų, tačiau pokyčiai daugiausia yra taktinio pobūdžio. Pastebimas priešo atsargų perkėlimas per Charkovą, Chuguevą ir Izyumą į Krasnolimanskoe ir Svatovskoje kryptis.

7. Kupjanskas.

Čia frontas stabilizavosi. Mūšiai vyksta ties Dvurečnaja ir Sinkovka. Kol kas rimtos pažangos Kupjansko link nėra.
Ukrovermachtas toliau ruošia miestą gynybai. Vyksta pastiprinimas iš Čugujevo.
Taip pat tęsiasi pasienio gyvenviečių apšaudymas Belgorodo srityje.

RF ginkluotosios pajėgos atakuoja karinius taikinius Charkovo srityje ir Kupjansko srityje.