Asta Kubilienė: Klasika - visi darantys tamsius darbus nori likti nematomi

Autorius: Asta Kubilienė Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2023-04-18 21:27:00, skaitė 270, komentavo 4

Asta Kubilienė: Klasika - visi darantys tamsius darbus nori likti nematomi

Ko man labiausiai gaila šioje istorijoje, tai – Vilniaus Universiteto (toliau – VU), t. y., ten dirbančių tų mokslininkų, kuriems nėra reikalo slėpti savo sąžinės už Bendrojo duomenų apsaugos reglamento reikalavimų.

Institucija, kuri būdama Lietuvos šviesuliu, prasidėjus šiai istorijai turėjo garsiai šūktelėti, kad netoleruos ne demokratijos apraiškų – žodžio ir minties laisvės ribojimo, cancel culture įsigalėjimo, spaudimo iš įtaką daryti įrankius (bet ne autoritetą) turinčio asmens ir pan., tyliai pratylėjo kamputyje. Taip jis parodė, kad pats universitetas (o gal mokslas?) yra paskendęs intrigėlėse, visiškai įtakojamas finansinių srautų ir įtaką daryti įrankius turinčiųjų, ir kurie labai nerimauja dėl to, kad buvo „itin grubiai pažeistas mūsų privatumas, bet ir VU nustatyta susipažinimo su komiteto posėdžių medžiaga tvarka, aiškiai pažeisti Bendrojo duomenų apsaugos reglamento reikalavimai“.

Čia verta prisiminti universitete atliktą „mokslinį darbą“(?!), kai už galimybę gauti ES lėšų projektams buvo bandoma nusidažyti vaivorykštės spalvomis ir naikinti lietuvių kalbą, pasiūlant mums tapti žmogomis. Prisiminkime ir „mokslinius tyrimus“, kuriuos finansavo alkoholio pramonė (o ir universiteto etikos sargų sprendimus, iškilus šiam slėptam faktui), kad PSO rekomendacijų įgyvendinimas mažinant alkoholio vartojimą Lietuvoje... visai neveikia... 

P. S. Klasika - visi darantys tamsius darbus nori likti nematomi. Bet koks sutapimas su tikrove yra atsitiktinumas.

340987396_588204390037912_537923180165086199_n.jpg