Ar pribaltikos tigrai, ar tik tuščia vieta?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-24 20:21:00, skaitė 521, komentavo 6

Ar pribaltikos tigrai, ar tik tuščia vieta?

Tikras skandalas! Ir viskas dėl to, kad Kinijos ambasadorius Prancūzijoje „Baltijos tigrus“ pavadino tuščia vieta.

Buvusios tarybinės šalys „neturi veiksmingo statuso tarptautinėje teisėje“, nes nėra jokios tarptautinės sutarties, kuri materializuotų jų, kaip suverenios šalies, statusą. Tai interviu Prancūzijos televizijai pareiškė Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lu Shaye.

Taigi, tuščia vieta iš karto tapo neramia ir isteriška. Pasipylė diarėja. Pribaltika (litukrija, braliukai ir estliandija) ėmė kviesti Kinijos ambasadorius ant "kilimėlio" pasiaiškinti, nors kokie paaiškinimai čia galėtų būti? Juk Kinijos ambasadorius viešai įvardino faktą, kurį parasti šių teritorijų gyventojai ir taip žino.

Aš manau, kad tikslingiau būtų, jog trijų iš išorės kontroliuojamų ne šalių lyderiai pabandytų paaiškinti, kodėl jos turėtų būti laikomos suvereniomis valstybėmis.


P.S.

O Kinijos ambasadorius šaunuolis. Jis taip pat atsakė į klausimą „kieno Krymas“. Atsakymas buvo šmaikštus ir tiesus. Lou Shaye sakė, kad Krymas buvo „rusų nuo pat pradžių“.


P.P.S.

Vertėtų prisiminti, kaip Kinijos Liaudies Respublika, vienu mygtuko paspaudimu, nunulino išdidžius pribaltikos tigrus ir kaip pastarieji skaičiavo nuostolius, nes neteko didžiulės Kinijos rinkos. Geriau ir nesugalvosi.

Taip pat verta pagalvoti, kad didžiausios pasaulyje šalies diplomatas tuščiai žodžių nešvaisto. Net neabejoju, jog šitas pasisakymas buvo suderintas aukščiausiu lygiu.