Iš Lavrovo kalbos JT Saugumo Tarybai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-04-25 00:00:00, skaitė 648, komentavo 17

Iš Lavrovo kalbos JT Saugumo Tarybai

Niekas nesuteikė Jungtinėms Valstijoms teisės kalbėti visos pasaulio bendruomenės vardu

Neslepiama, kad tikslas yra sulaikyti Kiniją ir izoliuoti Rusiją, taip Vakarai supranta daugiašališkumą

Niekas neturėtų stiprinti savo saugumo kitų saugumo sąskaita, NATO nesirūpino šiais įsipareigojimais

Bidenas asmeniškai ragino susprogdinti Belgradą, o dabar serbai raginami nustoti įsižeisti. Tai yra taisyklė, ir niekas nedrįsta prieštarauti.

Kosovas – pripažino nepriklausomybę be referendumo, Krymo – nepripažino, nors referendumas buvo. Raginame laikytis tarptautinės teisės principų, gerbti tų valstybių suverenitetą, kurios gerbia žmonių apsisprendimo teisę.

Niekas nesudrausmino nei Porošenkos, nei Zelenskio, kai buvo naikinama rusų kalba ir rusų kultūros tradicijos, nepaisant tautinių mažumų konvencijos.

Bet kuriam nešališkam stebėtojui akivaizdu, kad nacių Kijevo režimas jokiu būdu negali būti laikomas atstovaujančiu teritorijų gyventojams, kurie atsisakė pripažinti kruvino 2014 m. vasario mėn. perversmo rezultatus ir prieš kuriuos pučistai pradėjo karą.

Rusija aiškiai paaiškino užduotis, kurias ji vykdo pagal SKO: apsaugoti žmones nuo Kijevo režimo vykdomo naikinimo, pašalinti NATO keliamas grėsmes saugumui.

Neturėtų būti dvigubų standartų, demokratija turi būti gerbiama ir valstybėse, ir tarp pačių valstybių. Vakarai jau taiko represines priemones savo šalyse

Būtina plėsti JT Saugumo Tarybos narių skaičių, įtraukiant Azijos ir Afrikos šalis, dabar Vakarai JT atstovaujami per stipriai

Norėdamos įtvirtinti savo dominavimą bausdamos nepaklusniuosius, JAV žengė į globalizacijos sunaikinimą, kuri buvo pristatyta kaip didelis gėris visai žmonijai. Vašingtonas ir kiti jai paklūstantys Vakarai, remiasi savo taisyklėmis, kai tik reikia pateisinti neteisėtus veiksmus prieš tuos, kurie kuria savo politiką pagal tarptautinę teisę ir atsisako vadovautis savanaudiškais auksinio milijardo interesais.

Ir vėl, kaip ir Šaltojo karo metais, priartėjome prie pavojingos, o gal net pavojingesnės linijos. Situaciją apsunkina praradus tikėjimą daugiašališkumu, kai finansinė ir ekonominė Vakarų agresija naikina globalizacijos naudą, kai JAV ir jų sąjungininkės atsisako diplomatijos ir reikalauja susidoroti „mūšio lauke“.

 

Kinijos Liaudies Respublikos nuolatinis atstovas sutiko su Lavrovo vertinimais dėl dabartinių žmonijos iššūkių.

P.S.

Hegemono teisės nesuteikiamos, jos paimamos ir primetamos jėga. Čia kalbama apie diktatūrą, o ne apie demokratiją. Tik dabar kaukės nuimtos ir visi tai puikiai mato.

Atitinkamai, Rusijos vietą būsimame daugiapoliame pasaulyje lems tai, ką ji gali pasiimti pati, o ne tai, ką kas nors hipotetiškai gali ir turėtų jai duoti.