Tadas Pikčiūnas. Esminės Lietuvos problemos nėra nagrinėjamos

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/tada... 2023-04-26 23:32:00, skaitė 326, komentavo 7

Tadas Pikčiūnas. Esminės Lietuvos problemos nėra nagrinėjamos

Tikriausiai visi pastebėjote, jog esminės Lietuvos problemos nėra nagrinėjamos, tarsi jų visai nebūtų… Savižudybės, alkoholizmas, skurdas ir nepriteklius – apie tai “gerovės valstybės” kūrėjai niekada nekalba. Nes šios problemos su “gerove” niekaip nesusijusios.

Alkoholizmas Lietuvoje, mano nuomone, visų pirma yra dėl socialinės – ekonominės padėties. Neigiamas alkoholio poveikis sveikatai ir socialinė žala, labiausiai matosi skurdžiose šalyse.

Apmaudu, tačiau esame viena labiausiai alkoholį vartojančių šalių. 2019 metais buvome 5 vietoje pasaulyje, pagal gryno alkoholio suvartojimą vienam gyventojui. Vidutiniškai vienam lietuviui tenka 12.78 litrų gryno alkoholio.

Suprantama “gerovės valstybės” šalininkai turėtų atkreipti mano dėmesį į tai, jog ilgus metus buvome antroje – trečioje vietoje pasaulyje. Tad progresas “akivaizdus” vietoje 15 litrų gryno alkoholio, tenka 13 litrų… Kritikams pateikiu statistiką – Lietuvos vyrų alkoholizmas niekur nedingo! Esame trečioje vietoje pasaulyje pagal alkoholizmą. T.y. 13.35 proc. Lietuvos vyrų populiacijos, turi rimtų bėdų dėl alkoholizmo. Pasaulyje lietuvius lenkia tik vengrai ir rusai.

Pasaulio sveikatos organizacija nurodo, jog alkoholizmą skatina socialiniai faktoriai: ekonominis šalies išsivystimas, kultūra, socialinės normos (teisingumo jausmas aut. past.), alkoholio pasiekiamumas ir valstybės vykdoma politika alkoholio atžvilgiu.

Ir svarbi žinutė visiems, kas mėgsta dėl savo nesėkmių kaltinti kitus! Ne mistiniai “sovietai” kalti dėl alkoholio vartojimo. Pateikiu alkoholio vartojimo statistiką pasaulyje, informatyvus YouTube filmukas… Lietuvos bėdos dėl alkoholio vartojimo tapo akivaizdžios 2006 metais.