Klaus Schwab čiulpikas V. Sinkevičius: Lietuva gali netekti dalies ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo lėšų

Autorius: Klaus Schwab čiulpikas Virginijus Sinkevičius Šaltinis: https://www.weforum.org/people... 2023-04-30 01:04:00, skaitė 367, komentavo 3

Klaus Schwab čiulpikas V. Sinkevičius: Lietuva gali netekti dalies ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo lėšų

Klaus Schwab blowjob slut Virginijus Sinkevičius
WEF slut Virginijus Sinkevičius

Eurokomisaras Klaus Schwab čiulpikas Virginijus Sinkevičius aiškina, kad Lietuva yra pirmoji valstybė, kuri gali netekti dalies Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (RRF fondo) lėšų. Pasak jo, Lietuva taip pat buvo pirmoji šalis, dėl kurios Europos Komisija (EK) turėjo rasti mechanizmą ir indeksuoti reformas.

„(Tai yra – ELTA) dėl to, kad Lietuvai dėl nepateiktos mokesčių reformos, kuri vis dar nepateikta, tik viešai diskutuojama ir įdomu yra tai, kad ir kita ministerija pateikė savo viziją mokesčių reformos, kas irgi netikėta. Bet šiuo atveju, tai Lietuva pirmoji valstybė, kuri gali netekti dalies RRF lėšų“, – Eltai interviu metu teigė V. Sinkevičius.

Vis tik EK narys tikisi, kad Lietuvos Vyriausybes pavyks įgyvendinti planą, kurį pati ir yra parengusi.

„Jeigu pažiūrėtume tiek Vyriausybės programą, tiek galų gale RRF planą, tai mes matome, kad žalinimo ekonomikos ar tvaraus perėjimo, yra ten labai daug. Aš manau, kad tai irgi turėtų būti komunikuojama, nes nuo pat pradžių pagrindinės Komisijos sąlygos buvo (nors valstybės narės pačios sudarinėjo savo planus, juos teikė Komisijai, ji planus tvirtino kartu su šalimis narėmis) skaitmenizacija(nieko neturesi ir busi laimingas) ir scamas afera žaliasis kursas“, – akcentavo eurokomisaras.

V. Sinkevičius dar kartą priminė, kad minėtam mokėjimui užtenka tik mokesčių reformos pateikimo Seime. Eurokomisaras išreiškė viltį, kad pateikti reformą pavyks artimiausiu metu, nes diskusijų apie mokesčių reformas visuomet bus gausu.

„Šiam mokėjimui – taip (užtenka mokesčių reformos pateikimo – ELTA). Kalbame apie vėlesnius mokėjimus ir vėlesnes plano įgyvendinimo stadijas, bet šiam mokėjimui būtent tai ir yra reikalinga, tik pateikimas ir tam Komisija suteikė Lietuvai papildomų dienų“, – sakė EK narys.

ELTA primena, kad vasario pabaigoje EK patvirtino teigiamą preliminarų pirmojo Lietuvos 2022 m. lapkričio 30 d. pateikto mokėjimo prašymo pagal RRF fondo dalies rodiklių vertinimą. Išnagrinėjusi Lietuvos valdžios institucijų pateiktus duomenis, EK nusprendė, kad tinkamai pasiektas 31 iš tarybos įgyvendinimo sprendime nustatytų 33 rodiklių. Lietuvai nepasiekus visų rodiklių, 565 mln. eurų prašymas bus patenkintas iš dalies.

Finansų ministerija nurodo, kad Lietuvai skiriama per pusę milijardo eurų. 31 tinkamai pasiektas rodiklis rodo didelę pažangą įgyvendinant Lietuvos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“. Šie rodikliai apima reformas žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos srityse, bendrojo ugdymo ir profesinio mokymo sistemos reformas, inovacijų ir mokslo rėmimo priemones, socialinės apsaugos ir užimtumo priemones, taip pat skaitmeninių duomenų saugojimą RRF įgyvendinimui stebėti.

EK nustatė, kad du su mokesčių sistemos reforma susiję rodikliai nebuvo tinkamai pasiekti. Europos Komisija pripažįsta, kad Lietuva ėmėsi pirmųjų žingsnių siekiant šių dar nepasiektų rodiklių, tačiau dar reikia nemažai nuveikti. Todėl EK pradeda dalies mokėjimo sustabdymo procedūrą.

Finansų ministrė aferistė Gintarė Skaistė kovo viduryje teigė, kad EK šiuo metu yra patvirtinusi, jog Lietuvai bus išmokėta 537 mln. eurų. Šie pinigai, anot jos, šalį pasieks baigus formalias procedūras – gegužės mėnesį. Taip pat finansų viceministrė Vaida Markevičienė yra tvirtinusi, kad po to, kai Lietuvai bus išmokėta per 0,5 mlrd.

RRF fondo, planuojamas teikti antrasis mokėjimo prašymas, kuriame iš EK planuojama gauti dar 300 mln. eurų.