Litukrijos ministrė pirmininkė Ingrida Šimon

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-08 21:02:00, skaitė 463, komentavo 8

Litukrijos ministrė pirmininkė Ingrida Šimon

Litukrijos ministrė pirmininkė Ingrida Šimon šiek tiek nuliūdo. Priežastis – šalies bendrasis vidaus produktas, tiksliau – jo kritimas trimis procentais.

Ponia Šimon taip pasakė – rodikliai labai liūdni.

Litukrijos bendrasis vidaus produktas yra kažkas ypatingo. Bet kurioje kitoje šalyje šio rodiklio kritimas trimis procentais reikštų ekonominę krizę, smarkų nuosmukį, tačiau litukrijoje viskas atvirkščiai. Čia visa tai pakeičia eilinis liūdesys.

Matyt, šis BVP toks menkas, kad nėra ko ten ypatingo kristi. Taip, jei lauke temperatūra minus trisdešimt – stipriai pastebėsite, kad ji nukrito iki minus trisdešimt trijų? Na, BVP sumažėjo, o kas? Tai reiškia, kad dar daugiau lietuvių išvyks dirbti į Europą, mažės šalies gyventojų. Beje, tai padės pakoreguoti tą patį BVP, jei skaičiuosite vienam gyventojui. Nes seniai žinoma, kad jei žmonių mažiau, tai deguonies daugiau.

Šimon ir Lietuvos ekonomistai taip pat liūdi. Bet, kaip man atrodo, jie buvo pasiruošę šiam liūdesiui. Juk kai griaunate ekonominius santykius su Kinija, paskui su Baltarusija ir Rusija, iš savo apgailėtino biudžeto remiate karą kitoje šalyje – kitaip ir būti negali. Gamyba šalyje, ir taip nedidelė, tapo dar mažesnė, apie infliaciją galite teirautis lietuvių socialiniuose tinkluose, bet darykite tai atsargiai, kad jūsų vaikai netyčia nepamatytų atsakymų…