Lenkija ir Rusija siūlo pervadinti kaimynų miestus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-12 17:33:00, skaitė 606, komentavo 9

Lenkija ir Rusija siūlo pervadinti kaimynų miestus

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas reagavo į Lenkijos nevalstybinių geografinių pavadinimų standartizavimo komisijos rekomendaciją Rusijos Kaliningrado srities miestą Kaliningradą vadinti tik lenkišku pavadinimu Królewiec.

"Lenkijos rusofobai nori visus pamokyti istorijos. Jiems nepatinka Rusijos miesto Kaliningrado pavadinimas, vietoj jo jie siūlo rašyti Królewiec", - rašė Medvedevas savo anglakalbiame "Twitter" tinkle.

D. Medvedevo nuomone, tokiu atveju reikėtų pervadinti dar kelis toponimus.

"Na, tokiu atveju jiems nėra Krokuvos, tik Krakau, nėra Gdansko, tik Dancig, nėra Ščecino, tik Štetin, nėra Poznanės, tik Pozin, jokio Vroclavo, tik Breslau", - tęsė D. Medvedevas.

"Ir, žinoma, jokios Lenkijos: tik Varšuvos kunigaikštystė arba Lenkijos karalystė kaip Rusijos Federacijos dalis", - pareiškė Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas.

AVvXsEjrQLRnIskA6bmuSCtTKwHYqE5d5lrFWH_szyL8CQ1S-ay3yZ6-ZNlrXDHIpqs_5-Mb9vI5ZatiidVnOOGFRM215WYd-7cxwijRJqszjtzmGvgGetcdt6VHdrI80U_mFy_MiPLEx9trU59KCJj_3_Z_9kXHYJORsh4uA2Cwf4CYtN9FQ0fldNNVAG4T=w481-h298

 

Anksčiau Geografinių pavadinimų už Lenkijos ribų standartizavimo komisija rekomendavo Rusijos Kaliningrado srities miestą Kaliningradą vadinti tik lenkišku pavadinimu Królewiec. Sprendimo pagrindime minima teisė vartoti tradicinius terminus, kurie laikomi kultūros paveldu, ir tai, kad Rusijos specialioji operacija Ukrainoje "verčia kitaip vertinti primestų pavadinimų klausimą".

Šaltinis: https://www.rbc.ru/rbcfreenews/645b917d9a794785dcca9a32