Tai, ko negalima, ką draudžiama žinoti Lietuvos gyventojams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/taiko-neg... 2023-05-16 17:40:00, skaitė 551, komentavo 0

Tai, ko negalima, ką draudžiama žinoti Lietuvos gyventojams

 

Džefri Saksas (Jeffrey Sachs) – liberalus amerikiečių ekonomistas ir profesorius, ilgametis Harvardo universiteto, o nuo 2002 m. – Kolumbijos universiteto dėstytojas.

XX a. dešimtojo dešimtmečio pradžioje Dž. Saksas dirbo ir Rytų Europoje, TSRS ir Bolivijoje. 2014 m. žurnalas „The Economist“ jį pripažino vienu iš trijų įtakingiausių XXI a. antrojo dešimtmečio ekonomistų.

Jūsų dėmesiui Dž. Sakso kalba, pasakyta 2023 m. vasario mėnesį Tarptautinių santykių ir darnaus vystymosi centro konferencijoje Belgrade.

Svarbu tai, kad Dž. Saksas yra unikalus aštuntojo dešimtmečio pabaigos įvykių liudininkas, t. y. TSRS ir Vakarų atstovų derybų proceso, kuris galiausiai lėmė NATO plėtrą į Rytus.

Šiame video jis vertina Ukrainos konflikto priežastis, taip pat sankcijų poveikio pasaulio ekonomikai analizę ir jo prognozes dėl dolerio vaidmens.

Konferenciją moderavo buvęs Serbijos užsienio reikalų ministras Vukas Jeremičius. Pokalbyje taip pat dalyvavo 2010-2012 m. Serbijos centrinio banko vadovas Dejanas Šoškičius.

Renginyje tarp garsių svečių dalyvavo ambasadoriai, profesoriai, rašytojai, žurnalistai ir įvairūs kiti visuomenės veikėjai.

Dėmėsio – Lietuvoje už tokios informacijos skelbimą be teismų uždaromos bankų sąskaitos, tie kas tokią ir panašią informaciją platina, įvardijami kaip grėsmės nacionaliniam Lietuvos saugumui.

Daugiau apie tai gegužės 16 d. tiesioginėje „ekspertai.LIVE“ laidoje „2K+“ kurią nuo 17 val. bus galima žiūrėti čia:

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „ekspertai.LIVE“ kanale.

Šaltinis: cirsd.org