Oleg Šurajev: Tapinas muša tuos, kurie bijo, o bijo konservatoriai, nes yra adekvačiausi ir jiems svarbi reputacija

Autorius: Oleg Šurajev Šaltinis: https://www.facebook.com/suraj... 2023-05-19 00:31:00, skaitė 498, komentavo 8

Oleg Šurajev: Tapinas muša tuos, kurie bijo, o bijo konservatoriai, nes yra adekvačiausi ir jiems svarbi reputacija

Kas neseka Tapino istorijos su Skaidrinam, aš paaiškinsiu trumpai, kaip dešimties metų vaikui:

- ŽODŽIU, turėjo visi šansą gražiai išeit iš istorijos apie čekius, nes problema akivaizdi: negauni algos ir galvoji, kad tavo alga ir yra tie 600 eurų ar kiek per mėnesį, kuriuos gali išleisti benzinams, tušinukams, telefonams, neva toks apdovanojimas už darbą. Dabar Tapinas iš to padarė šou (ir teisingai) ir dabar atgaline tvarka visiems reikia vartytis, nes visiems buvo giliai px tie 600 euriukų, visi galvojo “čia kaip iš įmonės pilti benzą į savo sąskaitą ir niekas nepastebės”. Pastebėjo, ir čia buvo galima gražiai pripažinti visiems kolektyvinę atsakomybę ir pasakyti: “Ej, mes darėm durnai, atsiprašom, o dabar kaip geros valios ženklą kažkas turi kažką padaryti”.

- Dabar esminis klausimas KĄ KAS TURI PADARYTI?. Tapinas muša tuos, kurie bijo, o bijo konservatoriai, nes yra adekvačiausi ir jiems svarbi reputacija. Tik konservatoriai, o kartu ir Šimonytė, tokį mažą siurprizą padarė ir sako: “Aj, žinot, mums px ta reputacija, viskas buvo kaip buvo, neverskim lapų atgal”. Beje, toks pats klausimas kyla ir visiems kitiems, bet vieniems labiau, nes tie vieni vaidina moralesnius ir galų gale yra ne matijošaičiai, nors jau po šio skandalo irgi kaip matijošaitis įjungė BBD.

- Tai ką daryti? Kažkas turi padaryti žingsnį atgal ir leist sistemai tapti geresnei, ir čia tikriausiai kamuolys Šimonytės rankose, kuri turi išeit ir pasakyti: “Jo, gaidys buvo. Jo, man pačiai šita sistema durna. Mes sistemą keisim ir duosim biški publikai kraujo ir už švietimo ministrę prisiimsim atsakomybę, skirtingai nei visi matijošaičiai”. Visi laimingi, o tada reik peržiūrėti visą situaciją su savivaldybės nariais iš naujo, iš esmės.

Nemokama paaiškinimo brigada iš Olego savo darbą baigė.