Vieni apie ratus, kiti - apie batus. Lietuviški melžėjai-kontrpropagandistai - rusų Agitpropo džiaugsmas

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2016-03-07 20:30:40, skaitė 2407, komentavo 0

Vieni apie ratus, kiti - apie batus. Lietuviški melžėjai-kontrpropagandistai - rusų Agitpropo džiaugsmas

Rusiško Agitpropo produkcija pastaruoju metu nusileido į tokį lygį, kad net juoko nebekelia. Visiškiems kvailiams skirta medžiaga, paveiki tik negebantiems naudotis galva pagal paskirtį žmonėms.

Iš kitos pusės, tai, kas mūsuose vadinama "kova su rusų propaganda" ir vykdoma, kaip valdiškų lėšų įsisavinimo projektai, irgi dažnokai sukelia šypseną.

Kuomet solidžius užpakalius raudonomis kelnėmis aptempę trisdešimtmečiai jaunuoliai, kaip ugnies vengiantys diskusijų su idėjiniais oponentais lygiomis sąlygomis, jau nekalbant apie bandymus pasistumdyti su rusų propagandistais kur nors Runeto teritorijoje, postringauja apie propagandą atpasakodami vakarietiškų akademinių knygiūkščių turinį - tai juokinga.

Įtikinamai jie skamba nebent patys sau ir dar kaimynei-veganei, studijuojančiai genderinius ar panašius mokslus. Jų metodai tiktų nebent tiems laikams, kuomet buvo galima sukurti informacinį monopolį - bet ne interneto amžiui.

Tačiau internetuose pasitaiko išvis infernališkai komiškų tos srities personažų. Tarkime, vienas kaunietis, sovietinės okupacijos sąlygomis dirbęs, berods, melžėju tarybiniame ūkyje ir turėjęs šiokių tokių problemų su galva.

Nemenkomis medikų pastangomis ligonis buvo gražintas į pilnaverčius visuomenės narius ir nūnai šis veikėjas persikvalifikavo į vienos kaimyninės šalies pieno produkcijos distributorių ir transportuotoją bei profesionalų kviestinį valgytoją atidarymų vakarėliuose.

Kažkodėl tas melžėjo mastymo lygį išsaugojęs žmogelis nutarė, kad jo pašaukimas yra ...kovoti su Rusijos propaganda. Deja, tas jo kovų lygis yra toks, kad Agitpropas labai nudžiugo, išvydęs - kokie intelekto galiūnai jam oponuoja. Nes atkrito būtinybė kurti kokį prasimanytą "kvailo lietuvio" personažą - jis pats atsirado ir labai aktyviai pradėjo reikštis.

Reikštis taip, kad įžūliomis kvailystėmis ir totaliais nusišnekėjimais kuo labiau diskredituoti visą tą oponavimo rusų propagandai reikalą.

Žiūri žmonės į tokio veikėjo pasidrąskymus ir galvoja:

" - Na ir brudas ta Agitpropo propaganda. Bet ir tie mūsų kovotojai su ja - kažkokie nupušę agresyvūs šizofrenikai. Ai, gal nesuksiu sau dėl to galvos, eisiu išgersiu alaus"

Kovoti su Agitpropo propaganda galima įvairiais būdais. Pagrinde - pagrįstai atskleidžiant jos naudojamus faktų iškraipymus bei tiesioginį melą. Nes pagrindinis būdas padaryti propagandą paveikia yra supinti tikrus faktus su prasimanymais bei pateikti nekorektišką tų faktų interpretaciją.

Ir tikrai neverta kovoti su propaganda pliauškiant nesąmones, meluojant bei įjungiant šizofreniškos vaizduotės projektorių pilnu pajėgumu. Kaip tai daro apsišaukę melžėjai-kontrpropagandistai internetuose.

Vienas konkretus pavyzdys iš pastarųjų dienų:

A.
Vokietijos žiniasklaida pranešė, jog Šlezvig-Holštaino žemės parlamento CDU partijos (tai valdančioji A.Merkel partija) frakcijos lyderis Giunteris išreiškė susirūpinimą dėl to, kad jo žemėje daugelis viešųjų įstaigų (vaikų darželių, mokyklų, ligoninių, prieglaudų, socialinių valgyklų), kurios organizuoja savo klientams maitinimą, atsisako tradicinių vokiškų patiekalų iš kiaulienos.

Mat taikosi prie religinių mažumų - musulmonų, žydų mitybos ypatumų. Pasitaiko netgi atveju, kuomet išvis atsisakoma mėsos, nes norima įtikti dar vienai religinei mažumai - veganams.

Todėl Giunteris ėmėsi iniciatyvos, kad jo žemės parlamentas įstatymu įpareigotų visas tas įstaigas užtikrinti, kad tradicinės vokiečių virtuvės gerbėjai nebūtų diskriminuojami ir turėtų galimybę valgyti kiaulieną.

Tai sukėlė didelį atgarsį vokiečių žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose ir politiniuose sluoksniuose.

Žr. itin solidžias Vokietijos žiniasklaidos priemones:

Taip pat ši informacija buvo pateikta Lietuvos žiniasklaidoje bei pakomentuota socialiniuose tinkluose. Visi joje paminėti faktai ir aplinkybės yra teisingi.

B.
Rusijos Agitpropas iš šios informacijos padarė propagandinę naujieną - iškraipydamas faktus ir nekorektiškai juos interpretuodamas.

Buvo paskelbta, kad kiaulienos patiekalų atsisakoma VISOJE Vokietijoje ir NE ligoninėse, vaikų darželiuose, mokyklose ar prieglaudose, bet visiems skirtose viešojo maitinimo įstaigose (restoranuose, baruose, pabuose, knaipėse, valgyklose, etc.).

Tai yra konkreti, reali lokalinė tam tikros srities problema buvo pateikta, kaip kažkokia visuotinė Vokietijos maitinimo verslo katastrofa. Tai yra tiesioginis skaitytojų apgaudinėjimas.

C.
Vokietijos valstybinis portalas DW, kurio straipsnis apie Šlezvig Holštaino žemės CDU lyderio veiklą kovojant su realia "išnykusios iš viešųjų įstaigų menių kiaulienos" problema ir tapo visos šios Agitpropo kampanijos priežastimi, patalpino rusiškoje skiltyje nedidelį klipą (Žr. žemiau, trukmė 1 min. 45 sek.).

Kuriame aiškiai paneigiami Rusijos Agitpropo pramanai apie Vokietijos viešojo maitinimo įstaigose išnykstančias kiaulienos dešreles (B) ir ne mažiau aiškiai patvirtinama, jog ta problema, kurią savo Šlezvig Holšteine aptiko vietinis Merkel partijos lyderis (A) EGZISTUOJA.

Yra pasakoma (įrašo 54 sek.), jog maisto užsakymo mokykloms ir darželiams taisyklės sako, jog maistas turi tikti visų religijų auklėtiniams ir kad musulmonų vaikai galėtų dalyvauti valgant, kas automatiškai reiškia, jog mokyklos ir darželiai taikosi prie mažumų poreikių, taip diskriminuodamos daugumą.

Kitaip sakant, Giunteris teisus - problema su kiaulienos dešrelėmis ir kitais tradiciniais vokiškais patiekalais mokyklose bei darželiuose išties yra ir ją tikrai reikia spręsti. Kaip - jau pačių vokiečių reikalas.

Žr. daugiau: http://www.dw.com/ru/утка-про-свинину-или-немецким-сосискам-запрет-не-грозит/a-19094952

D.
Mūsų melžėjai, persikvalifikavę į kovotojus su rusų propaganda, neturėdami gebėjimų dirbti su informacija ar suvokti jos prasmės, džiugiai paskelbė, kad tai, ką p. A skelbė Vokietijos ir Lietuvos žiniasklaida ir komentavo socialinių tinklų dalyviai neva yra Rusijos feikas.

Silpnesnio maumenėlio savininkai nesuvokia, kuo skiriasi informacija, aprašyta aukščiau pateiktuose punktuose A ir B, bei to, kad Vokietijos portalas DW savo klipe paneigia NE savo pačių anksčiau skleistą žinią apie Šlezvig Holštaino CDU lyderio kovas su realiomis viešųjų įstaigų klientų diskriminavimo pagal mitybą problemomis (A), bet iš tos žinios gimusias Rusijos Agitpropo fantazijas (B).

Tai dvi visiškai skirtingos informacijos - ir susilieti į vieną gumulą jos gali tik vėl kiurti pradėjusios galvos šizofreniškoje sąmonėje.

Taigi, tiesiai ir nedviprasmiškai - kad ir silpnapročiams melžėjams bei jų gerbėjams būtų aišku:

1 - jokių Rusijos feikų anonso mano Sienoje NEBUVO.

Buvo ir yra itin solidžios Vokietijos valstybinės informacijos priemonės DW pateiktos informacijos apie Šlezvig Holštaino žemės partijos CDU lyderio kovas su realiomis viešųjų įstaigų klientų diskriminavimo pagal mitybą problemomis anonsas.

2 - žmonės, kurie negeba suprasti, kuo skiriasi A ir B informacija ir priskiria informaciją A prie "rusiškų feikų" yra, dovanokite už tiesumą, intelektualiai neįgalūs.

Kasdienėje buityje ši liūdna aplinkybė jiems netrukdo funkcionuoti ir gyventi daugmaž pilnavertį gyvenimą, tačiau kovomis su propaganda jiems geriau neužsiimti.

Nes iš tų jų silpnaprotiškų "kovų" putinistano Agitpropui daugiau naudos, nei žalos.