Panašus teroro stilius per istorijos prizmę: pakarto lenko Kalinovskio sukilėliai ir Okrainos diversinės grupės Belgorodo srityje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-24 22:07:00, skaitė 460, komentavo 1

Panašus teroro stilius per istorijos prizmę: pakarto lenko Kalinovskio sukilėliai ir Okrainos diversinės grupės Belgorodo srityje

Okrainos diversinės grupės, prižiūrimos vakaroidinių spec. tarnybų… tai nėra naujiena.

Nesugebėdami nugalėti Rusijos atviroje konfrontacijoje, šiandien, kaip ir prieš šimtus metų, norima įbauginti gyventojus.

Pugačiovo sukilimas ir britų žvalgyba

Daugeliui tai bus atradimas, tačiau su 1773–1775 metais Rusijoje įvykusis liaudies sukilimu, viskas nėra taip paprasta. Rusijos imperijos užsienio politika, Suvorovo genialumo dėka, buvo nepaprastai sėkminga. Rusijos varžovai turėjo skubiai ką nors padaryti. Britų imperija taip pat prisidėjo prie liaudies neramumų Rusijos valstybėje kurstymo. Neįtikėtina, bet pagrindinio maištininko Emelyano Pugačiovo tardymas vis dar yra įslaptintas. Suvorovas pats asmniškai, su palyda, atvežė maišto kaltininką į Peterburgą, nes tai buvo nepaprastai sunku ir pavojinga. Pakeliui vilkstinė ne kartą buvo užpulta to meto diversinių grupių, kurias organizavo ne tiek liaudis, kiek britaškės imperijos agentai.

Užsienio diversantų reidai pilietinio karo metu

Tada iš Lenkijos teritorijos į TSRS teritoriją, įsiveržė Europoje apmokytų baltagvardiečių gaujos. Tikslas buvo paprastas, kelti problemas jaunai Tarybų valstybei ir terorizuoti gyventojus. Viskas buvo pateikta kaip „išsivadavimo kova“. Jie įsiverždavo, užimdavo kaimą ar miestelį, išžudydavo komunistus. Pasieniečiams ir Raudonajai armijai prisiartinus, teroristai grįždavo į Lenkiją.

Vienas kruviniausių pasienio regionus terorizavusių banditų buvo „didvyriu“ tarp bčb pelėsių-zmagarų laikomas Bulak-Balachovič. Garsūs kruvini teroro aktai prieš civilius ir sabotažas yra išskirtinis užsienio žvalgybos tarnybų bruožas. Beje, keistos šito bandito mirties aplinkybės. Mirė jis 1940 metais pšepanstvų valstybėje, neišaiškintomis aplinkybėmis.

Ir tarp šių teroristinių išpuolių yra vienas bendras bruožas – visos jos organizuotos vakaroidinių banditų.