Rusijos gynybos ministerija teigia, kad JAV Ukrainoje kuria biologinius ginklus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-05-26 18:27:00, skaitė 556, komentavo 3

Rusijos gynybos ministerija teigia, kad JAV Ukrainoje kuria biologinius ginklus

Gegužės 26 d. - RIA Novosti rašo, kad Rusijos gynybos ministerija gavo duomenų, kurie "dar kartą įrodo, kad Jungtinės Valstijos Ukrainos teritorijoje kuria biologinį ginklą" - "paukščių gripo viruso atmainų, galinčių peržengti tarprūšinį barjerą, rinkimo faktus", - sakė radiacinės, cheminės ir biologinės apsaugos (RCHBZ) pajėgų vadovas generolas leitenantas Igoris Kirillovas.

Kalbama apie dokumentus, kuriuos kariškiai paėmė iš biosferos rezervato laboratorijos Askania Nova (Chersono sritis). Teigiama, kad ši medžiaga patvirtina Charkovo veterinarinės medicinos instituto dalyvavimą JAV projektuose "U-Pi-8", "Pi-444" ir "Flu-Fly-Way". Pasak A. Kirillovo, šių programų tikslas - "įvertinti sąlygas, kuriomis ekonomiškai svarbių infekcijų sukėlėjų perdavimo procesai gali tapti nevaldomi", įskaitant rizikos maisto saugumui atsiradimą.

"Tuo pat metu JAV kariuomenė aktyviai tiria šias ekonomiškai reikšmingas infekcijas už šalies teritorijos ribų, biolaboratorijose, esančiose palei geopolitinių priešininkų sienas. Tai dar kartą patvirtina, kad Jungtinės Valstijos kuria biologinio ginklo komponentus už savo nacionalinės jurisdikcijos ribų, įskaitant Ukrainą", - sakė generolas leitenantas.

Užsakovu buvo įvardyta Pentagono "agentūra, nesusijusi su paukščių migracijos kelių tyrimais".

"Rusijos gynybos ministerijos operatyvinė grupė kartu su Federalinės saugumo tarnybos ir "Rosselchoznadzor" pareigūnais patvirtino, kad surinktos ir sertifikuotos paukščių gripo viruso atmainos, turinčios didelį epideminį potencialą ir galinčios peržengti rūšių barjerą, ypač H5N8 atmaina, kurios mirtinumas perduodant žmogui gali siekti 40 proc.", - sakė A. Kirillovas.

Jis pridūrė, kad Chersono rezervato darbuotojai stengėsi "skubiai sunaikinti atrinktas biomedžiagas" - išjungti šaldymo įrenginius ir skystu azotu sunaikinti krioprezervuarus, tačiau Gynybos ministerijos 48-ojo centrinio mokslinių tyrimų instituto specialistai "net ir nukenksmintuose mėginiuose" sugebėjo aptikti "didelio patogeniškumo paukščių gripo, Niukaslo ligos viruso, avulovirusų genetinės medžiagos pėdsakų".

Rusijos cheminės ir biologinės saugos pajėgų kariuomenės vadas priminė, kad jau atkreipė dėmesį į "užfiksuotą masinio paukščių gaišimo faktą 2021 m. Askania Nova draustinyje, kuris, ekspertų nuomone, buvo infekcinio pobūdžio.

"Šiame fone ypatingą susirūpinimą kelia padidėjęs sergamumas paukščių gripu Rusijoje ir Europos šalyse, kur, Tarptautinio epizootinio biuro duomenimis, ši liga tapo kasmetine, o nuostoliai nuo 2021 m. viršijo tris milijardus eurų", - sakė jis.

Kirillovas sakė, kad nuo šių metų pradžios Rusijoje užfiksuoti 32 paukščių gripo protrūkiai visuose federaliniuose rajonuose.

Jis pažymėjo, kad nors pačiose JAV nuo 2003 m. buvo paukščių gripo epizootijų ir vienas atvejis, kai gripas buvo perduotas žmogui, tačiau nuo epidemijos pradžios JAV teritorijoje nebuvo užfiksuota nė vieno ligos, keliančios didelę grėsmę maisto saugumui, pavyzdžiui, afrikinio kiaulių maro ir snukio ir nagų ligos, protrūkio.

Kirilovas priminė, kad 2022 m. spalį JAV paskelbė Nacionalinę biologinio pavojaus strategiją, kuri yra doktrininio pobūdžio ir kurioje biologinio pavojaus valdymas apibrėžiamas kaip gyvybiškai svarbus JAV prioritetas.

"Pagal patvirtintą strategiją Vašingtonas planuoja sukurti JAV kontroliuojamą biologinių grėsmių prevencijos, reagavimo ir neutralizavimo architektūrą, atitinkančią jo nacionalinius interesus", - paaiškino A. Kirillovas.

https://ria.ru/20230526/oruzhie-1874266378.html