„The Wall Street Journal“ aprašo tragiškus ukrainiečių karių likimus

Autorius: Jonas Balčiūnas Šaltinis: https://www.facebook.com/jonas... 2023-05-27 14:59:00, skaitė 619, komentavo 4

„The Wall Street Journal“ aprašo tragiškus ukrainiečių karių likimus

Prisiskaičiau nesisteminės žiniasklaidos, kuri be jokios abejonės praplovė man smegenis. „The Wall Street Journal“ aprašo tragiškus ukrainiečių karių likimus.

Karas yra karas, jis paliečia visus, bet skaudžiausiai paliečia nepasiturinčius kaimo žmones. Nesisteminė žiniasklaida atliko kruopštų tyrimą ir pateikė konkrečių žmonių istorijas. Tai ukrainiečiai, kaimo žmonės, pašaukti į armiją, ir be jokio pasiruošimo atsidūrę priešakinėse pozicijose Bachmute. Beveik visi jie žūsta per pirmą susidūrimą su Rusijos samdiniais. Kam tai rūpi? Tai rūpi tik nesisteminei žiniasklaidai. Sisteminė Lietuvos žiniasklaida trykšta patriotizmu ir į tokius niekus nekreipia dėmesio.

Šios istorijos skaudžios tuo, kad karas skaudžiausiai paliečia neturtingus, valdžios užribyje atsidūrusius žmones. Visai nesvarbu, kieno pusėje jie kariauja. Matant, kaip po pasaulį važinėja auksinėmis grandinėmis apsikarstę rusai, o po Lietuvą šlaistosi prabangūs automobiliai ukrainietiškais numeriais supranti, kad vieniems karas tai saugus būdas praturtėti ar maudytis patriotizmo ir šlovės spinduliuose, o kitiems tenka krauju sumokėti už turtingų šiknių gerovę. Jie nusiperka saugumą mokėdami grynaisiais arba atsiskaitydami kruvinais valdžios čekiais.

Lietuva šiuo atveju jokia ne išimtis. Jeigu nutiktų kažkas panašaus kaip Ukrainoje, matytumėme lygiai tokį patį vaizdą.