Baltarusijos Respublikos Prezidento žodžiai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-05-31 21:50:00, skaitė 874, komentavo 10

Baltarusijos Respublikos Prezidento žodžiai

„Labai kilnus tikslas kariškiui“. Šiuos žodžius prieš metus, 2022 metų gegužės 31 dieną, pasakė Baltarusijos prezidentas, įteikdamas valstybinius apdovanojimus KGB pareigūnams, dalyvavusiems specialioje operacijoje Okrainoje įkaitais tapusiems Baltarusijos piliečiams išlaisvinti.

Prezidento portale patalpintoje nuotraukoje ir vaizdo įraše neišvysite mūsų herojų veidų. Jų vardai – nacionalinis turtas, bet ateis laikas, kai „slaptumo“ antspaudas bus nuimtas. Tos operacijos detalės liks paslaptyje dar daugelį metų. Bet ir to, ką atskleidė valstybės vadovas, pakanka, kad mūsų broliai baltieji rusai galėtų didžiuotis savo gynėjais, saugančiais juos ir jų nacionalinį saugumą.

„Akivaizdu, kad ne savo noru jie tapo įkaitais ir ne tik situacijos, bet ir pačių blogiausių Okrainos žmonių norų. Kai prasidėjo specialioji Rusijos Federacijos operacija, mūsų žmonės, kelios dešimtys, liko ten, atvirai pasakius, padėties įkaitais. Ir juos reikėjo grąžinti namo pas savo šeimas“, – sakė prezidentas.

Jis apgailestaudamas pažymėjo, kad dviem baltarusiams nepasisekė grįžti namo. Dar neprasidėjus Baltarusijos specialiųjų tarnybų veiklai jie žuvo.

Prezidentas taip pat sakė, kad buvo pasirengęs įsakyti vykdyti netikėtą ir aštrią specialiąją, baltųjų rusų išlaisvinimo operaciją. Operaciją parengti buvo patikėta Valstybės saugumo komitetui. Ši operacija buvo unikalti, nes buvo atlikta nepaleidus nė vieno šūvio. Okrainoje niekas nesuprato, kaip tai atsitiko.

Prezidentas sakė: „Jūs sugrąžinote žmones į jų šeimas. Kariškiui be triukšmo, be šūvių grąžinti namo dešimtis žmonių – labai kilnus dalykas. Esu jums be galo dėkingas“. Ir pabrėžė, kad apdovanojimus skiria už „žygdarbį, padarytą valstybės labui“.

Visų tų pareigūnų vardų, kurie užkirto kelią priverstiniam valdžios užgrobimui šalyje, prezidento ir jo šeimos narių nužudymui, vardų mes nežinome.

„Tylos“ planą sąmokslininkai sukūrė ir įgyvendino kartu su amerikiečių ir pribaltikos kuratoriais. Nežinome visų tų pareigūnų, kurie dalyvavo neutralizuojant Autuhovičiaus ir kitas teroristines gaujas, pavardžių. Nežinome tų, kurie atliko daugelio teroristinių išpuolių ir nusikaltėlių areštus, prevencija, kaip ir po išpuolio Mačuliči aerodrome, geležinkelio linijose, identifikavo teroristus, kurie buvo mokomi organizuoti maištus ir maidaunus nostabioje mūsų kaimynų baltarusių šalyje, griauti konstitucinę santvarką, paslėptus ekstremistus ir miegančius agentus, norinčius atkeršyti už 2020 m...

Deja, apie herojus ir, žinoma, ne apie visus sužinosime tik jiems palikus mus. Kaip ir vyresniojo leitenanto Dmitrijaus Fedosiuko su šaukiniu „Nirvana“ mirties atveju. Tačiau mūsų dėkingumas jiems yra neišmatuojamas.!

“Jūs pasirinkote tokį gyvenimą, tokią profesiją. Esu jums labai dėkingas už tai. Tai tikra vyriška tarnyba“, – 2022 metų gegužės 31 dieną sakė valstybės vadovas Batka Lukašenka.

P.S.

O litukrijai ir jos šeimininkams belieka tik nagus graužti. Juk jų planai neišdegė. Ir neišdegs. Juk baltųjų rusų ramybę saugo Baltarusijos Respublikos KGB! Drebėkite, vakaroidiniai minjonai!