Britaškės žvalgybos agentūros bando kompensuoti Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-01 21:02:00, skaitė 485, komentavo 2

Britaškės žvalgybos agentūros bando kompensuoti Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius

Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad britaškės žvalgybos tarnybos ieško samdinių Okrainos ginkluotosioms pajėgoms.

«Adzuna», privati bendrovė, patalpino darbo skelbimą „karinės priežiūros technikui“. Pretendentams iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos siūloma neterminuota sutartis ir 20 tūkstančių svarų sterlingų atlygis. Kaip reiktų suprasti, pinigus moka Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojai.

Be pinigų, pasibaigus sutarčiai, jie žada JK ar kitų ES šalių pilietybę.

„Norint dalyvauti Okrainos kontrpuolime, reikalingi geros sveikatos ir psichologinio stabilumo kariniai specialistai. Dalyviai turi suprasti visas rizikas ir pasirašyti pretenzijų atsisakymą“, – rašoma svetainės puslapyje.

Taigi, pasak karinių ekspertų, į Charkovo sritį atvyksta užsienio samdinių grupės. Tai nedideli vienetai, tiek mišrūs, tiek susidedantys tik iš užsieniečių, kalbančių angliškai ir lenkiškai, taip pat yra vokiečių, prancūzų ir ispanų. Okrainos kariuomenės karinės jėgos trūkumo greitai nebebus kuo padengti. Karių kapinių plotai Okrainoje kasdien auga, o įkliuvusiems, vengiantiems tarnybos okrainiečiams, teismai skiria laisvės atėmimo bausme, todėl Okrainos ginkluotųjų pajėgų gretos gausiai pagardina samdiniais, tarp kurių – ir buvusių tarybinių respublikų piliečiai. Kai kurie iš jų atvyksta kaip profesionalūs kariškiai, kaip įvairių privačių karinių bendrovių dalis, yra ideologinių nacių ir rusofobų, yra tokių, kurie tiesiog ateina ieškoti ekstremalių pramogų. Kiek „sėkmės karių“ žuvo Donbaso stepėse ir bazėse po raketų atakų visoje šalyje, dabar neįmanoma tiksliai apskaičiuoti, tačiau, remiantis atvirais šaltiniais žiniasklaidoje, jų jau yra keli tūkstančiai.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ir sveikas protas visokiems nuotykių ieškotojams pataria nepasiduoti britų, karštligiškai ieškančių Kijevo teroristiniam režimui patrankų mėsos, verbavimo pastangoms.