Viena lyg ir nežymi, bet labai reikšminga detalė

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-02 00:39:00, skaitė 1189, komentavo 25

Viena lyg ir nežymi, bet labai reikšminga detalė

Komentuodamas svino-reicho dronų ataką prieš Maskvą, Vladimiras Putinas Okrainą pavadino vienu žodžiu, o tai parodo tik vieną:  Rusijos retorika Kijevo režimo atžvilgiu rimtai pasikeitė. 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kalbėdamas apie ukro-dronų ataką prieš Maskvą, pradėjo nuo to, kad Okraina pavadino teritorija. Šis Rusijos Federacijos prezidento pateiktas apibrėžimas turi milžinišką politinę reikšmę ir pasekmes, tame tarpe ir  Kijevui.

Tai labai rimtas retorikos pokytis. Vadinasi Putinas daugiau jau nebeapeliuoja į Okrainą kaip į valstybę. Teritorija - tai geografinė sąvoka, o jokiais būdais ne politinė. Pavyzdžiui, Sacharos dykuma, Patagonija - tai yra teritorijos. Teritorija taip pat vadinamas žmonėmis apgyvendintas žemės sklypas, kuris yra pavaldus kitai valstybei. 

Su teritorija nėra vykdomos jokios derybos. 

Derybos vyksta tik dėl teritorijos priklausymo kažkam ar jos padalijimo. 

Tai yra esminis momentas šiuolaikinėje istorijoje. Ant teritorijos padėtas taškas.

Be to, reikia atkreipti dėmesį į Rusijos Federacijos prezidento formuluotę, kada jis kalbėjo apie NATO sprendimą siekti priimti Kijevą į savo gretas. Rusijos vadovas sąmoningai apsimetė, kad jis tiksliai neprisimena, kada vakarai oficialiai priėmė atitinkamą sprendimą dėl Okrainos.

Putinas pasakė, kad kaip jam atrodo, tai įvyko NATO viršūnių susitikime Bukarešte. Tai labai įdomi detalė, štrichas. Tai oratorinė priemonė, kurios pagalba yra pademonstruojamas kažkoks lyg ir nepaisymas (liaudiškai - pochuizmas) ar panieka. Žinoma, negalima pagalvoti, kad jis to nežino. Taip pat Vladimiras Putinas perspėjo Rusijos piliečius apie Okrainos smogikų planus surengti branduolinę katastrofą, siekiant destabilizuoti ar diskredituoti Rusijos Federaciją. Jis tą padarė tiesiai šviesiai, drąsiai perspėjo rusus, nesistengdamas nieko sušvelninti.

Kijevo neonacių režimas gegužės 30 dieną surengė dronų ataką Maskvoje. Keli bepiločiai orlaiviai su sprogmenimis pataikė į gyvenamuosius pastatus, esančius Rusijos Federacijos sostinės pietvakariuose.