Kodėl ir kam Putinas iškėlė Tarybų Sąjungos vėliavą

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-21 02:21:00, skaitė 893, komentavo 31

Kodėl ir kam Putinas iškėlė Tarybų Sąjungos vėliavą

Vladimiras Putinas atgaivina „Raudonąjį projektą“ ir jo įgyvendinimą nustato kaip Tarybų Sąjungos teritorijų ateitį. 

Prieš keletą dienų Sankt Peterburge įvyko nepaprastai įdomus ir labai simbolinis įvykis: iškilmingos ceremonijos metu virš miesto buvo iškeltos trys didžiulės vėliavos, tarp kurių, be Rusijos imperijos ir Rusijos Federacijos vėliavų, tarp jų buvo iškelta ir raudona Tarybų Sąjungos vėliava. Trys gigantiškos vėliavos 180 metrų aukštyje. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai dalyvavo šiame reikšmingame renginyje ir paaiškino visų šitų trijų vėliavų iškėlimą vienu metu kaip tęstinumo išraišką. Tai be galo svarbus signalas ne tik visam dabartiniam Rusijos šūdeličiui, bet ir visų Rusiją supančių valstybėlių, TSRS respublikų, valdžiukėms ir vietiniams karaliukams.

Globalūs projektai lydi žmonija nuo pat civilizizacijos atsiradimo. Vienas iš pirmųjų yra “Krikščioniškasis projektas” pasirodė tokių galingu, kad sugriovė Romos imperija. Vėliau skilus krikščionių bažnyčiai pats skilo į kelis projektus - katalikiškas, pravoslaviškas, islamiškas. Atradus “Naująjį pasaulį”, iš ten plūstelėjęs aukso srautas nušlavė progresą ir vystymasį stabdžiusias bažnytines dogmas kartu su feodaline santvarka. Užgimė “Kapitalistinis projektas”, kapitalizmas, kuriam kaip alternatyva iš marksistinių idėjų vėliau Rusijoje užgimsta “Raudonasis projektas”, paremtas tokiomis pačiomis biblijimėmis vertybėmis kaip ir krikščioniškasi, tik be religinio atspalvio. Kinija taip turi savo “Šilko kelio” globalų projektą, nors iš dalies pati yra ir “Raudonojo projekto” jei ne šerdis tai dalis. Yra budistinis Indijos projektas, apimantis budizmą išpažįstančią pasaulio dalį. Šitie projektai gali būti vertinami kaip civilizacijų - rytų, vakarų, rusų (vakaroidų nekenčiamas t.v. “Ruskij mir”) kiti projektai. Pavyzdžiui - pravoslaviškas socializmas, labiau panašus į santvarką.  

Svarbiausia yra tai, kad tarp visų iškeltų vėliavų buvo būtent TSRS vėliava, nes ji buvo būtent viduryje - tarp Rusijos Imperijos vėliavos ir Rusijos federacijos vėliavos. Tai tik dar kartą įrodo Vladimiro Putino palankumą „Raudonajam projektui“ – idėjai apjungti visas buvusias Tarybų Sąjungos respublikas į naująją valstybių sandraugą, kuri turėtų tokią pačią geopolitinę reikšmę ir įtaką, su tokia pačia galia ir nacionalinių interesų zona kaip ir Tarybų Sąjunga.

„Raudonojo projekto“ įgyvendinimas apima ne tik visų TSRS dalių apjungimą į naująjį vieningą viršvalstybinį darinį, bet ir visų Varšuvos sutarties šalių kontrolės susigrąžinimą, o taip pat Rusijos ekonominės įtakos išplėtimą faktiškai pusei pasaulio, kaip tai buvo Tarybų Sąjungos vystymosi piko laikais. Tai yra tas galutinis tikslas, kurio V. Putinas siekia ir kurio įgyvendinimu praktiškai jis užsiima nuo 2014 metų pradėjęs Krymo susigražinimu.  2022 metais Rusijos vadovas žengė dar vieną milžinišką žingsnį realizuodamas galutinį tikslą - "Raudonojo projekto" - įgyvendinimą.

Atgaivindamas “Raudonąjį projektą”,  V. Putinas tuo nustatė TSRS teritorijų ateitį. Tose teritorijose esančios valstybės neturi jokio kito civilizacinio pasirinkimo kaip tik prisijungti prie naujojo Rusijos vadovaujamo aljanso. Visi bandymai to išvengti tikrai nesibaigs ten esančių valstybėlių sėkme, kas akivaizdžiai ir tiesiogiai yra demontruojama Okrainos pavyzdžiu ir ant jos kailio. Dabar TSRS teritorijoje esančios vietinės reikšmės "valdžiukės", "getmanai" ir "patriarchai" turi suprasti, kad jie patys dabartiniams savo šeimininkams gali, o kai kur jau ir virto, tiesiog hemorojumi ar čemodanu be rankenos, su kuriuo labai nepatogu tampytis, ir, kad jie jokiais būdais negalės išvengti įtraukimo į "Raudonąjį projektą". Pavyzdžiu kaip virsti hemorojumi šeimininkui ar atpirkimo ožiu vietoj jo, galima paminėti kaip Fašingtonas ieško kam suversti atsakomybę už “Nord Stram” dujotiekių spogdinimą. Tiesiai šviesiai be jokių pagražinimų dujotiekių sprogdinimų organizavimu ir realizavimu yra kaltinamos Lenkija ir Okraina. 

Taip kad - Sveiki atvykę į TSRS-2!   Simpsonai žino!

 

 

.