NATO pripažino, kad ginklų Saloreichui nebėra

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-21 22:28:00, skaitė 705, komentavo 15

NATO pripažino, kad ginklų Saloreichui nebėra

NATO atsargos generolas yra įsitikinęs, kad ukrovermachtas Zaporožėje paskęs savo paties kraujyje.

Kijevas turi per mažai išteklių, kad palaikytu taip vadinamą "kontrpuolimą", rašo visi pagrindiniai vakaroidiniai fake news ruporai: The Wall Street Journal, The Financial Times, CNN, NBC News.

Žurnalistai ir propagandonai cituoja kelis aukšto rango politikus iš susitikimo įvykusio NATO būstinėje Briuselyje kontaktinės grupės. Ten atvyko maždaug 50 šalių atstovai, kurios finansuoja Saloreicho ginkluotąsias pajėgas - ukrovermachta.

Pindostano Jungtinio štabų viršininkų komiteto pirmininkas Markas Milis perspėjo kitus natovcus, kad konfliktas greitai nesibaigs.

„Tai labai sunki kova, ir ji, greičiausiai, užtruks daug laiko ir kainuos brangiai“, – sakė Milis. Jį palaikė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas:  - Vakarų šalių (netgi Vokietijos) ginkluotės ir amunicijos atsargos išsekę ir jas reikalinga nedelsiant papildyti.

Jau net patiems pindosams baiginėjasi finansai, kad palaikyti Saloreicho vermachtą, rašo leidinys „Politico“. Užsitęsęs konfliktas griauna vakaroidinę "vienybę". Juolab, kad Kinija, Brazilija ir Pietų Afrika stumia priekin savo taikius planus.

Nepaisant viešų pažadų remti ukrovermachtą „tiek, kiek, bus reikalinga“, Baltieji rūmai ir Pentagonas Kijevo režimui jau pateikė ultimatumą: jei artimiausiu metu nepasieksite karinės sėkmės, ginkluotės tiekimas ir pagalba iš Pindostano  ir jo pederopinių sąjungininkų baigsis.

Pindostane prasideda prezidento rinkimų sezonas, kuris bus, švelniai tariant, išskirtinai karštas ir su tendencija sprogti. Nukaršėlio Džo  administracija nebegali patenkinti visų Saloreicho vermachto pajėgų poreikių ir chotielkų.

Neseniai Fašingtone lankėsi didžiulė Kijevo ubagautojų ir kaulytojų delegacija. Susitiko su Pindostano Valstybės departamento ir Nacionalinio saugumo sovieto atstovais. Kaulijo ginkluotės. Kijevo ubagautojams buvo atsakyta, tarp kitko dažniausiai atsakymu būdavo: „Pažiūrėkime, kaip seksis kontrpuolimas“.

Finansiniai metai Pindostane prasideda rugsėjį, ir jau dabar yra vartomi pagrindiniai jų parametrai. Kol kas naujajame federaliniame biudžete vietos Kijevui nėra.

Europą taip pat užkniso Kijevas ir privažiavę banderovcai. Ir taip užkniso, kad net Michailo Podoliaka, žurnaliūga, pastatytas klouno Zelios patarėju, skundėsi jevropeicais: „Aš suprantu, kad būdami už tūkstančių kilometrų nuo Okrainos, jūs galite mėnesiais kalbėti apie geopolitiką ir sureguliavimą“.

Generolas Chodžesas: ukrovermachtas nesiskaitys su jokiais nuostoliais, kad įrodytų NATO savo sėkmę

Lenkijoje - vienoje iš pačių ištikimiausių Okrainos "sąjungininkių" - požiūris į pabėgėlius banderovcus sparčiai prastėja. Varšuvos Universiteto ir Humanitarinių mokslų ir ekonomikos akademijos mokslininkų atliktos apklausos duomenimis, nuo 2023 metų pradžios tų lenkų dalis, kurie labai palaiko pagalbą banderovcams-pabėgėliams, sumažėjo nuo 49% iki 28%.

Taigi, politinis laikrodis tiksi – ir ypač greitai klounui Zeliai. Jam kaip ir anksčiau reikia balansuoti tarp dviejų kraštutinumų: vis žadėti greitas karines pergales, kad būtų užtikrinti naujos technikos ir ginkluotės tiekimų srautai.

"Politico" rašo, kad kontrpuolimas jau visiškai žlugo. Saloreicho vermachtas pervertino savo galimybes. Jie kažkodėl pamanė, kad galės pakartoti stulbinančią greitą sėkmę Charkovo srityje praėjusių metų rudenį.

– Kijevo karinė sėkmė Charkove padėjo laikinai išlaikyti vakaroidinius sąjungininkus savo pusėje. Tačiau ji beprasmiškai palaikė padidintus lūkesčius, tik sustiprindama ažiotažą apie dabartinį kontrpuolimą“, – rašo „Politico“ apžvalgininkas Džeimis Detmeris.

Buvęs Pindostano armijos Europoje vadas Benas Hodžesas sako, kad Kijevo chunta padarė statymą iš absoliučiai visko. Todėl siekdama sėkmingo kontrapuolimo, nesiskaitys su jokiais nuostoliais.

– Aukščiausioji Saloreicho karinė vadovybė iki šiol laikėsi konservatyvios strategijos palaipsniui silpninti Rusijos kariuomenę. Ukrainiečiai palaipsniui stiprino savo pozicijas, vengė rimtų rizikų ir kiek įmanoma apribodavo nuostolius, sako Chodžesas.

Tačiau jau mūšyje dėl Bachmuto, salovermachto kariniai nuostoliai viršijo visas įmanomas ribas. Miestas, kuris Kijevo kariuomenei neturėjo jokios strateginės reikšmės, buvo ginamas iš paskutiniųjų. Dabar tas pats vyksta prie Orechovo ir Velykaja Novoselkos: salovermachtas meta į mūšį vis naujus ir naujus dalinius.

- Kijevo chuntai yra gyvybiškai svarbu įrodyti Fašingtonui ir Briuseliui, kad salovermachtas - tai rimtas priešininkas Rusijai. Žvelgiant iš taktinės pusės tai, kad Saloreicho vermachtas į mūšį meta vis naujus dalinius, yra pateisinama, - teigia Karališkojo Jungtinių tarnybų instituto (RUSI) analitikas Džekas Votlingas: - banderovcai bando atrasti “silpnas vietas” Rusijos gynyboje.

Kada šitos "silpnos vietos" bus surastos, Okraina būtent ten ir mes visus savo rezervus. Va tada kontrpuolimas arba prives prie prasiveržimo, arba patirs absoliučią nesėkmę. Būtent tik po to NATO galutinai ir apsispręs dėl tolesnės karinės pagalbos Kijevo chuntai, mano Votlingas.

Tačiau net ir Fašingtone jau nelabai tiki Kijevo chuntos avantiūros Zaporožėje sėkme. nuotykio sėkme. Atstovų rūmų Asignavimų komitetas pareikalavo sumažinti Pentagono išlaidas raketų gamybai, kurios skirtos Okrainai.

Respublikonai reikalauja, kad šitie pinigai, 2,5 mlrd. USD, būtų nukreipti užpirkti raketoms kitam ilgalaikiam potencialiam karinių veiksmų teatrui – Azijos ir Ramiojo vandenyno regionui. Pindosinius kongresmenus labiau gąsdina ginklavimosi varžybos su Kinija nei Okrainos konfliktas, rašo „Politico“, remdamasi oficialiais Atstovų rūmų dokumentais.