Kuklusis Blogeris - kinokritikas! Kol kas tik Agitpropo kūriniuose

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2016-03-31 23:10:48, skaitė 2098, komentavo 0

Kuklusis Blogeris - kinokritikas! Kol kas tik Agitpropo kūriniuose

Mėgstančio palandžioti po internetų šiukšlynus feisbukerio Vladimir'o Kot'o [Владимир Кот] smalsumo dėka sužinojau, kad tapau pakankamai plačiai cituojamu kinokritiku. Deja, tik rusiško Agitpropo kontroliuojamoje žiniasklaidoje atitinkama kalba. 

Pasirodo, jau keturios dienos siauruose Runeto sluoksniuose plinta straipsnis, parašytas propagandinio portalo baltnews.lt korespondentės ypatingiems pavedimams. 

Marina Ševcova/Марина Шевцова sukurpė tekstuką, skirtą neseniai Rusijoje įvykusiai kinofilmo "Герой/Didvyris" prezentacijai. 

Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė rusų pop-dainininkas Dima Bilan'as, šlovina istorijos verpetuose seniausiai pražuvusią Rusijos Imperiją ir apdainuoja jos tarnų ištikimybę Maskvos patriarchato neseniai kanonizuotam carui Nikolajui II Kruvinąjam. Plačiuose ekranuose jo demonstracija turėtų prasidėti šio mėnesio pabaigoje.

Tie, kas spėjo jį pasižiūrėti, teigia, kad tai nevertas dėmesio šlamštas, kokių dar paieškoti.

Bet pagrindinį dėmesį savo kūrinėlyje mieloji Marina skyrė ne Dimos Bilano grožybių ar režisoriaus meistriškumo aprašymui, o ....kukliojo blogerio humoristiniam anonsui, parašytam pasižiūrėjus to filmo videotreilerį dar praėjusių metų lapkričio mėnesio pradžioje: 

http://www.harmonio.net/lietuvos-kino-tradicijos-tesiasi-uz-rf-kulturos-ministerijos-pinigus-lietuviai-kuria-ir-filmuojasi-rusijos-imperija-slovinanciame-filme/

Pateikdama jame esančią pašaipią ironiją valdiškų "kovotojų su Rusijos propaganda" adresu, kaip "lietuvių nacionalistų raginimus susidoroti su Lietuvos kinematografistais už dalyvavimą kuriant Rusijos propagandą".

Iš šito pasažo pacituodama tik paskutinį sakinį - kaip neva atvirą pasmerkimą ir raginimą nubausti:

"....visas filmas ir buvo pagrinde kuriamas Lietuvoje?

Hmm, iš vienos pusės, gal ir neblogai, kad Rusijos kultūros ministerijos pinigai, skirti propagandinių pseudoistorinių filmų kūrimui, kaip senais gerais „Niekas nenorėjo mirti“ laikais, nusėda brolių lietuvių kišenėse, papildydami ne itin sotų aktorių ir kinodailininkų biudžetą.

Iš kitos pusės, jeigu apie tai sužinos gerbiama Rasa Juknevičienė, tai bijau, kad minčių jai dėl to gali kilti įvairių. Tame tarpe – ir nelabai gražių mūsų kinoindustrijos proletariato atžvilgiu.

Tuo metu, kai visa konservatyvi ir liberali Lietuva kovoja su Rusijos propaganda, dalis nesusipratusių aktoriūkščių bei kinoveikėjų rieškučiomis semiasi iš Rusijos kultūros ministerijos biudžeto, skirto būtent tai propagandai."

Štai kuo tai pavirto jos tekstuke:

Это стало основанием для литовского блогера Цеппелинуса (Blogeris Zeppelinus, настоящее имя Раймондас Навицкас — Raimondas Navickas) заявить, что "клещи российской пропаганды" дотянулись до его страны. 

"Создание фильма финансировалось Министерством культуры Российской Федерации во главе с печально известным Мединским", — возмутился он.

"В то время, когда вся консервативная и либеральная Литва борется с российской пропагандой, часть элиты кинематографии Литвы черпает своё вдохновение и средства из бюджета Министерства культуры РФ", — утверждает блогер.

Suprask, mano ironiško teksto esmė ir prasmė susiveda į štai ką: 

"Tuo metu, kai visa konservatyvi ir liberali Lietuva kovoja su Rusijos propaganda, dalis nesusipratusių aktoriūkščių bei kinoveikėjų rieškučiomis semiasi iš Rusijos kultūros ministerijos biudžeto, skirto būtent tai propagandai..."

Nei verkt, nei juoktis.

Na, bet juk mieloji Marina yra ne šiaip eilinė korespondentė, bet korespondentė ypatingiems pavedimams, tai gal ir neverta perdėm stebėtis tokiais mano teksto prasmės kūlversčiais? 

Tiek jau to. 

Teks susitaikyti su mintimi, kad Runeto paieškos sistemose dar ilgus metus būsiu aptinkamas, kaip kinokritikas-nacionalistas iš Lietuvos, suvartęs Rusijos kultūros ministerijos finansuotą ir ištikimybę carui šlovinantį Dimos Bilano aktorinio meistriškumo šedevrą. 

Nuorodos ir šaltiniai:

Štai tas mielos Marinos tekstas su kukliojo blogerio ironiško teksto citatomis, išplatintas Runeto platybėse:

1.
Литовских кинематографистов обвинили в российской пропаганде за участие в съемках фильма «Герой» 
28.03.2016 15:39
http://www.kompravda.eu/daily/26509.5/3378529/

2.
«Герой» не литовского времени... Кинематографистов из Литвы обвинили в российской пропаганде 
Литовцев, сотрудничавших на съёмках художественного фильма «Герой» с российскими кинематографистами, заклеймили «продавшимися российской пропаганде». 29.03.2016 11:00
http://baltnews.ee/partner/20160329/1014616842.html

3.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде»
27 марта 2016 16:03
https://eadaily.com/ru/news/2016/03/27/v-litve-osuzhdayut-sootechestvennikov-prodavshihsya-kremlevskoy-propagande

4.
В ЛИТВЕ ОСУЖДАЮТ СООТЕЧЕСТВЕННИКОВ, «ПРОДАВШИХСЯ КРЕМЛЕВСКОЙ ПРОПАГАНДЕ» - «ВЕСТИ ОНЛАЙН» 27-03-2016, 17:00
http://вести.онлайн/europa/8795-vlitve-osuzhdayut-sootechestvennikov-prodavshihsya-kremlevskoy-propagande-vesti-onlayn.html

5.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде»
Журналист Марина Шевцова рассказала на страницах портала BaltNews.lt о компании травли, развернутой в Литве против соотечественников, участвующих в создании российского кино — их обвиняют в пособничестве «кремлевской пропаганде»...
16:03 27.03.2016 
http://pithily.ru/p/902609

6.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде»
Журналист Марина Шевцова рассказала настраницах портала BaltNews.lt окомпании травли, развернутой вЛитве против соотечественников, участвующих всоздании российского кино— ихобвиняют впособничестве «кремлевской пропаганде». 
http://www.postsovet.ru/blog/pribaltika/718153.html

7.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде»
НОВОСТИ / БЫВШИЙ СССР 27-03-2016, 17:01
http://x-true.info/35017-v-litve-osuzhdayut-sootechestvennikov-prodavshihsya-kremlevskoy-propagande.html

8.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде»
http://newsrbk.ru/news/2991806-v-litve-osuzhdayut-sootechestvennikov-prodavshihsya-kremlevskoy-propagande.html

9.
В Литве осуждают соотечественников, «продавшихся кремлевской пропаганде» - «Европа»
27.03.2016, 21:30,
http://novosti-dny.ru/mir/evropa/54151-vlitve-osuzhdayut-sootechestvennikov-prodavshihsya-kremlevskoy-propagande-evropa.html