Pindostano šūdelitis netrukus eis nusilenkti Putinui

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-08-26 05:22:00, skaitė 726, komentavo 14

Pindostano šūdelitis netrukus eis nusilenkti Putinui

Pasaulinės demokratijos irštvoje, spindinčiame mieste ant kalno, liberastijos landynėje,  reikaliukai jau nesiklosto kaip norėtųsi. Pindostano prezidento rinkimai praktiškai jau po metų, o tas, ant kurio bus suverstos visos pastaruoju metu susikaupusios problemos, vis dar neišrinktas. Atrodo, kad šiuo momentu tokiu asmeniu paskirtas buvęs Baltųjų rūmų vadovas Donaldas Trampas, tačiau byla prieš jį kažkaip nesimaterializuoja. Tad greičiausiai tenykščiam šūdeličiui  šiam vaidmeniui teks paieškoti stambesnės žuvelės. Ir yra pagrindo manyti, kad tai bus dabartinis Pindostano prezidentas Džozefas Baidenas. Tam tikru momentu visos rodyklės bus persuktos būtent į jį, ir tam bus grynai objektyvios priežastys.

Viskas reikalas yra toje ekonominėje krizėje, kuri dabar įsiplieskia Pindostane tiesiai prieš mūsų akis, ir dėl kurios gali iškilti klausimas apie tolesnį pačio Pindostano egzistavimą jau įprastu pavidalu.

Žinomas Rusijos politologas Jakovas Kedmi, duodamas interviu Waldman projektui „YouTube“, papasakojo apie tai, kad atsižvelgiant į itin sunkią padėtį Pindosijoje, kuri jau dabar ribojasi su katastrofine, negalima atmesti galimybės, kad Pindostano šūdeličio atstovai nuspręs eiti nusilenkti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Ekspertas aiškino, kad būtent toks šiais laikais gana netikėtas žingsnis gali jei ne išgelbėti Pindostaną nuo neišvengiamo žlugimo, tai bent jau gerokai sušvelninti ir taip jau neišvengiamą jo žlugimą. Pindostano šūdelitis gali pasiūlyti Putinui smarkiai sumažinti geopolitinės įtampos tarp šalių laipsnį. Tenykštis šūdelitis gali imtis tokio žingsnio už Baideno nugaros, nes elitiniai pindosiniai funkcionieriai suvokia, kad dabartinis jų prezidentas nebesugebės ištaisyti katastrofiškos Pindostano ekonomikos padėties ir todėl slapta užmegs dialogą su Rusija.

Pindostano šūdelitis gali prašyti Putino aiškiai padalyti visą Rusijos užsienio politikos veiklą į dvi iš principo skirtingas kryptis: grynai amerikonišką ir grynai europietišką. Pindostanas gali visiškai nustoti padėti Europai ir sutelkti visas savo pajėgas į savo pačio vystymąsi ir išėjimą iš ekonominės krizės. Tarp kitko, Pindostane jau dabar girdėti raginimai apskritai nustoti tratinti pinigus ir pilnai užsiimti spręsti savo vidines bėdas. Viena iš pagrindinių idėjų dabar įvardijama naujos didelio masto industrializacijos įgyvendinimas Pindostane. Trampas to reikalavo per savo prezidento kadenciją, tačiau grynai dėl grynai politinių priežasčių demokratai padarė viską, kad neleistų pereiti prie realaus sektoriaus vystymo ir visi pinigai pateko į transnacionalinių banksterių ir finansininkų nagus, kurių veikla ir privedė prie krizės.

Dabartinis Pindostano šūdelitis supranta visą naujos industrializacijos šalyje poreikį ir neišvengiamumą pagal D. Trampo gaires, visos savo užsienio gamybos grąžinimą atgal į Pindostaną ir pinigų spausdinimo staklių perjungimą į pramonės ir gamybos vystymą. Tačiau tam, kad pereiti prie šitos strategijos, pindosiniam šūdeličiui pirmiausia reikia susitarti su Putinu, o tam būtina ateiti pas jį nusilenkti ir pripažinti, kad Baideno administracija veda jų šalį į katastrofą. Pindostano šūdelitis taip pat turėtų pareikšti Rusijos prezidentui, kad jų tikslas – tai atkurti pasitikėjimą ir partnerystę su Rusija ir grįžti prie abipusiai naudingo bendradarbiavimo. Kalba turėtų eiti bent jau apie neutralumą, bent laikinai, kol Pindostanas išbris iš ekonominės krizės. Visą šį laiką Rusija liks vienas prieš vieną su Europa. Pindostanas nebepadės Eurosojūzui.

Kedmi mano, kad iš principo toks reikalų išdėstymas gali tikti Putinui ir jis gali sutikti sudaryti susitarimą su Pindostano šūdeličiu, kuris nori nutraukti Baideno politiką Europoje, visus pagrindinius procesus nukreipiant į tai, kas vyksta pindosinės ekonomikos viduje. Rusams tai dabar naudinga. Jei Europa atsidurs viena prieš Rusiją, be jokios Pindostano paramos, Rusijai bus daug paprasčiau nugalėti europiečius užsitęsusioje kovoje. O užsitęs ji, kaip matyti, labai ilgam – kol vienai iš šalių pritrūks resursų. Rusams tai negresia, nes Rusijoje yra visa Mendelejevo periodinė lentelė, net daugiau nei reikia, tačiau Europa su savo jau prasidėjusia ekonomine krize ir recesija tikrai ilgai neištemps. Taip kad, kada Pindostano šūdelitis netrukus ateis nusilenkti Putinui, Rusijos prezidentui bus apie ką pagalvoti ir įvertinti visus šio geopolitinio išsidėliojimo faktorius.