Monkės biznis kanadietiškai

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-08-27 19:32:00, skaitė 582, komentavo 7

Monkės biznis kanadietiškai

Kanada pirmasia „atspaudė“ iš Rusijos lėktuvą, kuris aprūpindavo ją vaistais, o dabar reikalauja iš rusų atnaujinti vaistų pristatymus. Kaip jums toks vaizdelis - banditas užgrobia jūsų automobilį su prekėmis o vėliau reikalauja atvežti dar! Kas tai ne šyzas?

Greičiausiai nedaugelis žmonių prisimena tą istoriją apie apie Kanadoje užgrobtą Rusijos "Ruslan" lėktuvą. Juk lėktuvas vis dėlto yra, o ne šiaip sau areštuotos sąskaitos. Kanada visada buvo ištikima pakalikė visko, kas amerikoniška, tame tarpe įskaitant ir sankcijas.

Štai ir nusprendė pasižymėti va tokiu poelgiu tarptautinėje sankcijų konkursų arenoje. Pažiūrėkit kokie mes stiprūs ir protingi, galvojo kanadiečiai, pasilikdami pas save Rusijos lėktuvą.

Tiesą sakant, nuo tada Rusija vaistų jiems nebeveža. Lėktuvo juk nėra. Tačiau jie reikalauja atnaujinti vaistų pristatymus! Tačiau kalba ne apie vaistus. Viskas yra daug įdomiau. Yra tokia kanadietiška kompanija – "Magna".

Ji gamina komponentus lėktuvams, o jos gamyklos, tarp kitko, randasi įvairiose šalyse. Stambus detalių civilinei aviacijai gamintojas. Rusijos teritorijoje taip pat buvo detalių gamybos cechai.

Tačiau pasikartojo liūdna istorija, kada sankcijos sužaidė prieš pačią Europą. Kad ir kiek besukurtų sankcijų prieš Rusiją, galiausiai jos visada atsigręžia prieš jų pačių autorius. Toks jau yra įstatymas. Sankcijų įstatymas, galbūt.

Viskas, ką europiečiai sugalvojo, atsigręžė prieš pačią Europą. Taip čia.

Paskelbę sankcijas ir įsakę savo kompanijoms palikti Rusijos teritoriją (tuo atimdami iš savų darbuotojų darbo vietas ir dar iki šiol mokėdami jiems didžiules kompensacijas), kompanijų savininkai neatsižvelgė į pagrindinį dalyką.

Rusija gali kaip veidrodis atspindėti ir padaryti taip, kad kanadiečiai taip lengvai iš Rusijos neatsiimtu savo turto. Arba gali tekti jį išsipirkti labai didelėmis kainomis, arba Rusija parduos Kanados turtą už grašius norintiems.

Vakaroidams netinka nei vienas, nei kitas. Rusija numatė jų išėjimą... ir neatidavė aktyvų (turto).

Praėjusiais metais Rusijos prezidentas numatė galimybę, kad stambūs žaidėjai pradės išvedinėti savo aktyvus iš Rusijos, ir laiku paskelbė dekretą. Jeigu nesigilinti į smulkmenas, galima pasakyti, kad tai buvo labai kompetentingas ir savalaikis žingsnis!

Dabar kompanija "Magna" ne tik, kad negalėjo išvesti savo aktyvų iš Rusijos teritorijos, bet ir Rusija liko didžiuliame pliuse, nes visa gamybinė bazė liko pas rusu, o savininkas rusiškos kompanijos "E-Mobile" asmenyje, galėjo įsigyti šituos aktyvus už juokingą kainą - 15 mln eurų, kada jų reali vertė yra 400 mln eurų (!!!) o atitekusiuose gamybiniuose pajėgumuose bus gaminamos detalės  rusiškiems automobiliams.

Absoliuti nauda ir nauda valstybei bei automobilių savininkams. Visi supranta, kad atsiradus sankcijoms, atsarginių dalių kainos labai pašoko ir Rusijai labai trūko gamyklos, kuri aprūpintų rusišką rinką prieinamomis ir kokybiškomis dalimis. Dabar viskas pasikeis!

Ką gavo Kanada? Lėktuvą, kurio jie net pasinaudoti patys negalės.

Ką gavo Rusija? Perspektyvią gamybą, kuri ne tik aprūpins savo automobilių savininkus prieinamomis atsarginėmis dalimis, bet ir atneš pajamų į biudžetą mokesčių pavidalu.

Todėl lėktuvo "Ruslan" užgrobimas  - Kanadai nuostolinga akcija. O 400 milijonų eurų vertės „Magna“ praradimas yra rimtas nuostolis. Na ir prieš ką čia pritaikomos taikomos sankcijos?

O ko dar galima tikėtis iš šalies, kurios premjeras yra pidarasas?

KiubgkSYU_RIxXs1LEZB0DMH3vxBE985VFbiRuKl1jP04lp6li_z_K8WggKdGaC0KI_joxeYGtrYcml4S7TXp5tsiw7C23AiCrNtdRYoJQVPBbbtj1eqLgE4VeSPRvgs5N4Kp5zPi1GqkLa8v7hubZM.