Tolerantiško jaunuolio mintys apie nacistinės ideologijos apraišką – taip vadinamą „ tautišką giesmę“

Autorius: Rasa Čepaitienė Šaltinis: https://www.facebook.com/rasa.... 2023-08-28 20:15:00, skaitė 445, komentavo 7

Tolerantiško jaunuolio mintys apie nacistinės ideologijos apraišką – taip vadinamą „ tautišką giesmę“

Sveiki,

Noriu pakalbėti labai aktualia tema. Mes su savo žmona pasitarėme, ir jis man pritarė, kad daugiau tylėti nebegalima. Noriu pakalbėti apie nacistines ideologijos apraišką – taip vadinamą „ tautišką giesmę“ tolerantiškos pasaulėžiūros plotmėje. Kaip žinome, 20 a. pradžioje lietuvių nacionalistai – dabartinių neonacių pirmtakai – pamynė daugiatautės tolerantiškos valstybės tradiciją ir sukūrė grynai fašistinę-nacistinę valstybę. Jos himnu buvo pasirinktas žinomo antisemito ir fašistuojančio elemento vinco kudirkos (tyčia rašau mažąja raide – kad parodyčiau, ką apie jį galvoju) eilėraštis „tautiška giesmė“ – jau vien pavadinimas rodo orientaciją į retrogradinį etnocentrizmą, kuris yra tiesus kelias į nacizmą. Pažiūrėkime į šį „kūrinį“ atidžiau. Ir ką gi mes matome – ogi visa rinkinį fobijų, diskriminacijos apraiškų ir kitokių nacizmui-fašizmui būdingų atributų. Netikite – prašau:

Lietuva, Tėvyne (seksizmas – kodėl TĖVyne, o ne, tarkim, MOTINyne?) mūsų (ksenofobija – turi buti VISŲ),

Tu didvyrių (vėl seksizmas – kodėl ne didMOTERIŲ? Be to, „dideliu“ iškėlimas yra „mažų“ diskriminacija – ką nors apie eidžizmą teko girdėti???) žeme (Kraujo ir Dirvos ideologijos semantiniai diskursai)

Iš praeities (vėl nekonstruktyvus retrogradiškumas) Tavo sūnūs (kodėl ne dukros? Apskritai – pabrėžiama archainė atgyvenusi heteronormatyvinė (ir dar patriarchalinė!) šeimos samprata)

Te stiprybę semia (silpnųjų diskriminacija).

Tegul Tavo vaikai (jaučiu, kad diskriminacija, tik dar nelabai suprantu, kieno... a, va – suaugusiųjų (vėl eidžizmas!) – kodėl tik vaikai???) eina (neinančiųjų diskriminacija)

Vien takais dorybės, (religinėmis dogmomis grįstos moralės primetimas ir laisvo pasirinkimo nepripažinimas)

Tegul dirba Tavo naudai (grynas fašizmas – individas turi dirbti SAVO, o ne kokios nors ten valstybės naudai)

Ir žmonių gėrybei (o kaip gyvūnų teisės ir klimato kaita, a?).

Tegul saulė Lietuvoj (saulės ženklas yra svastika, taigi - kriptonacizmas)

Tamsumas prašalina (grynas radikalus rasizmas),

Ir šviesa, ir tiesa (vėl rasizmas, baltųjų supremacizmas, fašistinė indoktrinacija)

Mūs žingsnius telydi (kodėl tik „mūs“? Aiški Kito diskriminacija).

Tegul meilė Lietuvos (nacizmo ir fašizmo skatinimas)

Dega mūsų širdyse (fašistinės alegorijos),

Vardan tos, Lietuvos (vėl fašizmas – viskas valstybei)

Vienybė težydi! (kuo gryniausias fašizmas - prieš akis iškart iškyla fašistų ženklas - surištų virbų ryšulys (fascio))

Taigi, kaip matome, šitas taip vadinamas himnas yra ne kas kita, o tamsuoliškos, retrogradinės, etnocentrinės fašistines ir nacistines ideologijos pavyzdys, atmieštas talibiško religingumo, rasizmo (iki atviro raginimo „prašalinti“ kitokios odos spalvos žmones) ir ksenofobijos. Atkreiptinas dėmesys, kad NIEKUR – kartoju: NIEKUR nepaminėtas gėjų ir kitų mažumų teisių klausimas – o jau vien tai daug ką pasako.

Dėl to manome, kad būtina kuo greičiau šitą gėdą Europoje mums darantį „himną“ uždrausti. Raginame atsakingus valdžios organus imtis veiksmų vykdant šią sunkią, tačiau būtiną ir nepaprastai svarbią užduotį.

Jeigu kam dar kyla abejonių, noriu priminti, kad savo tėvynes garbine naciai dvidešimto amžiaus viduryje Europoje išžudė 11021413 žydų (skaičius, kuri antisemitiniai istorijos klastotojai ir Holokausto neigėjai įžūliai bando sumažinti iki 6 mln.). Ir apskritai - jau seniai laikas atsikratyti atgyvenusios pasaulėžiūros ir archajiškos niekam neįdomios kalbos ir eiti į sviesią tolerantišką ateiti!

Pasirašo: Tolerantiška jaunuolis