Pindosų palydovai iš dangaus byra jau šimtais

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-10-04 04:03:00, skaitė 898, komentavo 19

Pindosų palydovai iš dangaus byra jau šimtais

"Rusai iš mūsų tyčiojasi!" Viskas prasidėjo 2020 metais. Rusai numušė savo seną palydovą su raketa "Nudol". Tuo pačiu metu numirė 25 % palydovų virš Europos. Ar jie turi sąžinės?

 

Ešelonizuota teritorinė priešraketinės gynybos sistema A-235 („Nudol“) tai daugiakanalė priešraketinės gynybos sistema.

KbDByeGnoqxZyXJJfpXG5wDSn4pzLA36L5mhwAfD6cq6EhEPIcrYDPJB_bjc5OuSloltD3kmtUp9Yp8QqiLuVyotH7SyptJbkqddaOA6SRjzWgChiCMFnvn6r2nbvw0X1jXZPKuEgaCgtcyxweA-Rv8

Jos kūrimas prasidėjo 1978 m. Viskas ėjosi, nors ir ne taip greitai, bet visumoje – sėkmingai. Jau iš finišas tiesiojoje matėsi. Deja, atėjo „demokratiniai“ 90-ieji. Ir primygtiniu užjūrio donorų „prašymu“ Jelcinas įsakė sustabdyti projektinius-kūrimo darbus.

Jam labai  reikėjo kreditų (rinkiminei kampanijai)!

2011 metais darbai buvo pratęsti. O dabar jau „Nudol“ funkcijos buvo smarkiai išplėstos. Dabar tai - daugiafunkcė ne tik priešraketinės, bet ir prieškosminės gynybos sistema. Tai reiškia, kad ji numuš įprastus „balistinius“ ir „manevruojančius kosminius aparatus“. Raketos greitis yra du kartus didesnis nei šautuvo kulkos greitis. Suveikia iki 40 000 km aukštyje.

Ir štai prasidėjo pirmieji bandymai. 2015 m. lapkričio 18 dieną. įvyko pirmasis sėkmingas paleidimas. 2018 metais kovo 26 dieną buvo atlikti bandymai nuo mobilaus paleidimo įrenginio. Tų pačių metų gruodį – naujas sėkmingas išbandymas.

O jau 2020 metais buvo atliktas paleidimas "pagal pilną programą". Buvo numuštas senas rusiškas palydovas „Celina“. Viskas praėjo kaip tikėtasi. Mažiau nei per 18 minučių „Nudol“ įveikė daugiau nei 2000 km ir sėkmingai nukalė palydovą-senelį.

Netikėtai iš už okeano pasekė griežta reakcija. Atrodytų – kas čia tokio? Patys pindosai nuolat atlieka visokius testus ir prieš nieką neatsiskaito. Kas jiems taip nepatiko?

Beje, dar prieš bandymus nuskambėjo protestas iš pindosinio Valstybės departamento. Išreiškė save labai jau paprastai:

— Šios raketos turėtų būti uždraustos naująja strateginių puolamųjų sistemų sutartimi.

Ir iškart po paleidimo naujai paskirtas gynybos ministras Loydas Ostinas padarė rūtų pareiškimą. Apkaltino Rusiją veidmainiavimu.

Ši raketa paleidimo metu užblokavo daugiau nei 24% mūsų palydovų, esančių tuo momentu virš Rytų Europos, veikimą. Jie paprasčiausiai nustojo veikti, prarasti amžiams. Dalis iš jų nukrito. Tai nepriimtina. Rusijos Federacija neturi teisės elgtis taip, kad mūsų palydovai kristų.

Ostinas „atskleidė“ klastingą rusų planą. Senelis palydovas „Celina“ buvo tik akims nukreipti. O tikru taikiniu buvo USA palydovai. Būtent su jais buvo iš tikrųjų „atidirbta“, panaudojant raketoje įdiegtą elektroninės kovos sistemą. Ostinas pavirkavo dėl to, kad nėra jokios galimybės tinkamai atsakyti. Dėl to, kad nėra tokių priemonių.

S__xIe5GEohsowtYv3JTKMCQlflKlQQ_7ij0iEdfxYnTHtEWgI7BnuHC0f8-BFXLH4F0xnmQwUIhEYecBg_STxOYCdMXMXtlwmnBJl-RnWvgsoGPQhvZIsXGRkzGaSFElNbyqORNT2MHRIWz8JgOdOw

Pindostanas paprasčiausiai negali atsakyti tuo pačiu.

Nemaloniausia (pindosams) tai, kad palydovai nėra tiesiogiai (fiziškai) paveikiami. Jie tiesiog... išsijungia. O todėl negali būti jokių pretenzijų. Pabandyk įrodyti..

Kas vyksta dabar? Porą metų viskas buvo tylu ramu. Atrodė, kad rusai „pasitraukė į šešėlį“. Visą tą laiką „Nudol“ buvo tobulinama ir modernizuojama, ir patyliukais prasidėjo jos serijinė gamyba.

Be jokio triukšmo ir dulkių.

Tačiau, sprendžiant iš visko, juokų laikas baigėsi. Pradėjo masiškai atsijunginėti-byrėti "Starlink" palydovai. Šimtai palydovų, "kabančių" žemoje Žemės orbitoje.

„SpaceX“ dar niekada neturėjo tokių didelių nuostolių. 2023 metų sausio 1 dienai 248 palydovai prarado valdymą ir sudegė atmosferoje, liepos 15 dienai jų buvo jau 353, o dabar šis skaičius jau pasiekė 569.

Kas vyksta?

Apskritai, „Starlink“ palydovai turi įprotį patys išeiti iš rikiuotės, kada pasibaigia jų veikimo resursas. tačiau! Tokio milžiniško „užsilenkimų“ skaičiaus negalima paaiškinti elementaria „senatve“. Kažko jau per daug, ir sulig kiekvieną dieną vis daugiau ir daugiau. Netrukus jie bus skaičiuojami šimtais.

Tai rusai kalti!

Už Atlanto jau išsijuosę triedžia iš kelia triukšmą, kad „Starlinks“ krenta dėl rusiškų elektroninės kovos sistemų, esančių tose liūdnai pagarsėjusiose „Nudol“, veiklos. Prisimena tą patį paleidimą prieš trejus metus. Sako, atseit, atidirbo schemą ir dabar ją įgyvendina. Ir netrukus visi palydovai bus sunaikinti.

Jie žaidžia ne pagal taisykles!

Hmm.. žinoma, niekas ten žvakės nelakė. Bet labai panašu į tiesą. Galbūt taip ir yra. Tokiu atveju galite palinkėti pindosams tik vieno.

Na, jūs, ten... tipo laikykitės. 

Nekriskite.