Iš latviešų spaudos, arba kaip buvęs latviešų anglosaksų minjonas apsikakojo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-04 21:48:00, skaitė 470, komentavo 2

Iš latviešų spaudos, arba kaip buvęs latviešų anglosaksų minjonas apsikakojo

iš Latvijos spaudos. Lol, štai darbo rezultatai. Gaila, kad pas latviešus daug fašistų, bet gerai, kad dabar bent jau šios žiurkės pradės bijoti: Rusija dėl politinių priežasčių galėjo pradėti neteisėtai persekioti Latvijos gyventojus Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalyse, pokalbyje su LETA pripažino Latvijos Užsienio reikalų ministerija (URM).

Latvijos televizijos duomenimis, Rusijos Federacijos prašymu buvo bandoma sulaikyti buvusį seimo deputatą Viačeslavą Dombrovskį.

Užsienio reikalų ministerija pažymi, kad Rusija gali imtis veiksmų prieš esamus ir buvusius latviešų pareigūnus, dalyvavusius priimant sprendimus, kuriais siekiama pasmerkti Rusijos agresiją prieš okrainą ir sumažinti Rusijos įtaką Europos Sąjungos (ES) šalyse.

Tokias išvadas Latvijos pusė padarė todėl, kad praėjusį savaitgalį užsienio reikalų ministerija turėjo įsikišti ir suteikti pagalbą grynakraujui latviešui, kurį Rusijos valdžia pareikalavo sulaikyti jo vizito vienoje iš NVS šalių metu.

Užsienio reikalų ministerija savo pranešime nenurodo, ką norima buvo sulaikyti ir kurioje NVS šalyje įvyko incidentas, tačiau žinoma, kad bandyta sulaikyti buvusį Seimo deputatą ir ministrą Viačeslavą Dombrovski. Tai pats politikas patvirtino. Agentūra LETA.

Dombrovskis agentūrai LETA sakė, kad buvo pasamdytas dirbti ESBO akademijoje Kirgizijoje, kur dirbo mėnesį. Penktadienį jis turėjo eiti į paskaitas, bet dėl ​​laimingo atsitiktinumo dėka, jis vėlavo. Per tą laiką jis gavo informacijos, kad yra ieškomas tiek savo deklaruotoje gyvenamojoje vietoje Kirgizijoje, tiek universitete.

„Negaliu pasakyti, kas mane perspėjo, bet jis pasakė, kad manęs ieško rimti žmonės“, – sakė M. Dombrowskis.

Sužinojęs apie tai, kas vyksta, jis nenuvyko į universitetą, o bandė sugalvoti, kaip išsisukti iš esamos padėties ir grįžti į Latviją. Kadangi Kirgizijoje braliukai ambasados neturi, todėl Dombrovskis susisiekė su latviešų ambasada Kazachstane, kuri, anot jo, sureagavo žaibiškai.

"Kitos 24 valandos praėjo kaip filme apie šnipus", - sakė Dombrowskis, neatskleisdamas detalių.

Iš Kirgizijos jis išvyko greičiau nei per parą, o iki Latvijos, kur atvyko lėktuvu, prireikė dar vienos dienos.

Buvusio politiko teigimu, „šiek tiek pagalbos“ buvo suteikta ir iš Kirgizijos. Jis džiaugiasi, kad situacija išsisprendė, nes viskas galėjo baigtis daug liūdniau.

Paklaustas, kokie gali būti tokių veiksmų prieš jį motyvai, V. Dombrovskis prisiminė, kad jis buvo Seimo daugumos, balsavusio už tarybinių paminklų nuvertimą, dalis.

Tačiau reali grėsmė būti sulaikytam iškilo,  jam pasitraukus iš Europos Sąjungos (ES) ir NATO erdvės. Jis sutinka, kad pasitraukimas iš ES ir NATO erdvių, kelia realią riziką Rusijos agresijai pasipriešinusiems latviešų pareigūnams.

Taigi, šis naciukas nebevyks į universitetą Kirgizijoje ir toliau dirbs tik nuotoliniu būdu.

P.S.

NVS atsirado po Tarybų Sąjungos žlugimo, daugiausia Rusijos iniciatyva, ir apima beveik visas šalis, kurios nepriklausomybę įgijo po TSRS žlugimo, išskyrus pribaltikos limitrofus, kuriuos į kibias letenas priegriebė anglosaksų banditai.

NVS šiuo metu, be Rusijos, įeina  Baltarusija, Armėnija, Azerbaidžanas, Kazachstanas, Kirgizija, Tadžikistanas, Uzbekistanas ir Moldova, kurios vis dėlto siekia pasitraukti iš organizacijos.

Minėtas fašistas buvo bandomas sulaikyti, tačiau latviešų užsienio tarnybos veiksmų ir konstruktyvaus bendradarbiavimo su konkrečia NVS valstybe dėka, Latvijos pilietis sėkmingai ir operatyviai grįžo į braliukų tėvynę (čia aišku neapsieita ir be podpindosninkų pagalbos).

Užsienio reikalų ministerija atlieka nuodugnią konkretaus atvejo analizę, tačiau pažymi, kad jau dabar galima daryti prielaidą, kad tokie Rusijos veiksmai gali būti nukreipti ne tik prieš Latviją, bet ir prieš kitų ES valstybių narių esamus ir buvusius pareigūnus (čia aišku turima omenyje estliandiją ir litukriją).

P.P.S.

Na taip, fašisto sulaikymo operacija nenusisekė. Nieko tokio. Tai rimtas signalas ir litukrijos fašistinei chuntai. Jei jūs manote, kad jūsų fašistiniai veiksmai liks be atpildo, tai jūs labai klystate. Visi jūsų veiksmai Rusijos spec. tarnybų yra dokumentuojami ir fiksuojami. Anksčiau ar vėliau atsakyti vis tiek teks. Nepavydžiu aš jums. Koks gyvenimas amžiname strese ir nežinioje....ir to geras pavyzdys viena litukrijos buvusi teisėja, kuri niekur keliauti negali, nes jai Rusijos Federacija paskelbė paišką.

Pastaba.

Paprastiems piliečiams niekas negresia, bet yra straipsnis dėl barbariško paminklų griovimo Rusijos Federacijoje, viskas pagal įstatymus, taip, kaip jums patinka.