Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma)

Autorius: Mindė Šaltinis: https://www.laisvaslaikrastis.... 2023-10-08 13:37:00, skaitė 788, komentavo 2

Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma)

Atrodo neįtikėtina, kad vienintelei Lietuvoje ginklus gaminančiai įmonei AB “Giraitės ginkluotės gamykla” daug metų vadovavo buvusios Sovietų Sąjungos vyriausios žvalgybos valdybos (rusiškai GRU) kapitonas Vygandas Sliesoraitis. Jis buvo “Giraitės ginkluotės gamykla” valdybos pirmininkas, o šiuo metu yra ir Susisiekimo ministerijai pavaldžios įmonės “Kelių tiesimas” valdybos narys.

 

giraites

Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma) 6

Giraitės ginkluotės gamyklos istorijos dalis

“Vygandas Sliesoraitis yra mano buvęs sutuoktinis, baigęs Sovietų Sajungos Kaliningrado Zelenogradsko rajono Kolosovkos Karinės jūrų laivyno mokyklos penktosios -Operatyvinės žvalgybos Šeštosios – Elektroninės žvalgybos (OsNaz), dešimtosios – ekonomikos diversijos – pagrindinius žvalgybos valdymo (GRU) – kursus kapitono laipsniu”, – teigia jo buvusi sutuoktinė VIktorija Sliesoraitienė.

Ji ištekėjo už V.Sliesoraičio, kelis metus važinėjo į Kolosovką, kur vyras krimto sovietinės žvalgybos mokslus, ten gyveno ir ten jiems gimė dukra Eglė.

Ukrainos kontrpuolimas nesiseka, ginklų trūksta, gal čia GRU kalta?, – stebisi moteris.

 

1696312986758

Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma) 7

Ji vardija savo buvusio sutuoktinio buvusias ir esamas pareigas : “Giraitės ginkluotės gamykla” valdybos pirmininkas, akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai”, AB “KELIŲ PRIEŽIŪRA”, Lietuvos respublikos 100% akcijų valdomoje “Pieno tyrimai”, „Alma Littera” grupė , Yglė vaidybų pirmininkas ar narys , buvęs DnB NORD banko Regiono vadovas, SEB banko Filialo vadovas SEB bankas ir galų gale Ūkio banko vadovas.

Kodėl Viktorija Sliesoraitienė atskleidė savo vyro praeitį? Mat jos eks vyras, pasinaudodamas savo pažintimis ir įtaka Kauno FNTT ir prokuratūroje, skyrybų metu yra prikėlęs begalę baudžiamųjų bylų ne tik savo buvusiai žmonai, tačiau ir dukrai Eglei Sliesoraitytei. Pastarosios keli metai vaikščioja į teismus, ir įrodinėja, kad nieko nevogė ir nepasisavino iš V.Sliesoraičios privačios įmonės “Šv.Luko medicinos centras”, kuriame kažkada dirbo. Mat FNTT “Nustatė”, kad dirbdama šioje įmonėje konsultante, V.Sliesoraitienė neva pasisavino, pvz., “akių lašus už 6 eurus”, ir pan.

“Tas niekšas mūsų ir toliau nepalieka ramybėje, už dukros persekiojimą aš jam tikrai neatleisiu”, – teigia moteris. Ji stebisi, kaip SSSR GRU kapitonas V.Sliesoraitis taip iškilo nepriklausomoje Lietuvoje.

 

1696313035622

Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma) 8

Nuotr. : kapitonas V.Sliesoraitis (dešinėje) kartu su SSSR Baltijos laivyno jūreiviais ir admirolu

Šiandien dienai dėl Vygantui Sliesoraičiui suteikto Rusijos Federacijos kontržvalgybos karininko laipsnio panaikinimo duomenų nėra – šio įslaptinto miestelio karinės mokyklos ligoninėje , Kolosovkoje gimė dukra Eglė, ten augo, nes Vygantui Sliesoraičiui Koiosovkoje buvo skirta vila, kurioje gyveno visa šeima : dukros Ieva ir Eglė, tuometinė žmona Viktorija ir Vygantas Sliesoraitis. Kapitonui Vygantui Sliesoraičiui buvo priskirti kareiviai, kurie padėdavo namų tvarkymo aplinkoje. Kolosovkoje išduotas ir dukros Eglės gimimo liudijimas .

Moteris pasakoja, kad grįžęs J Lietuvą Vygantas Sliesoraitis ne kartą su sesers Laimutės Anužienės meilužiu , TSRS saugumo darbuotoju Vicu Aidukevičiumi vyko į Zelenogradską, anot paties Vyganto Sliesoraičio verslo reikalais, o 1989 metu pabaigoje su tuo pačiu Vincu Aidukevičiumi vyko į Maskvą, anot Vyganto Sliesoraičio, pas jo gerą draugą Jurijų Prokofjevą , Maskvos miesto pirmąjį komunistų partijos sekretorių. Matyt, kad buvo prašoma J.Prokofjevo paspausti SSSR Generalinę prokuratūrą, jog būtų panaikinti kaltinimai dėl stambaus kiekio kiekio verpalų vagystės iš Marijampolės Putliųjų verpalų fabriko.

Mat milicija Laimutę Anužienę buvo sulaikiusi vežant vogtus verpalus sunkvežimiu prie Lenkijos sienos, ir moteriškei teko bent metus slapstytis rūsyje, kol Lietuva tapo nepriklausoma, ir istorija buvo pamiršta.

1696313012983

Strateginei ginklų gamyklai vadovavo sovietų GRU kapitonas Vygandas Sliesoraitis (pildoma) 9

Nuotr. : SSSR GRU kapitonas V.Sliesoraitis (dešinėje) priima Baltijos laivyno jūreivių priesaikas

Atrodo, kad SSSR kapitoną Vygantą Sliesoraitį su Rusija galimai sieja tamprūs, tiesioginiai ryšiai. Apie tokius ryšius yra pasakojęs dabar jau miręs Anatolijus Petračkovas, kurį Vygantas Sliesoraitis buvo paskyręs atstovauti jam priklausančioje bendrovėje Šv. Luko medicinos centras.

Pasak moters, VMI tikrinimo metu jos buvęs vyras gyrė A.Petračkovą, nes jis esąs “tinkamas žmogus”.

Moteris girdėjo iš V.Sliesoraičio, kad Anatolijus Petračkovas buvo puikus giluminis nardytojas ir Latvijos bei Estijos Baltijos jūros vandenų ir uostų prieiguose nukabindavo narkotikų prikrautus maišus, pritvirtintus prie laivo apačios ir sukraudavo j priplaukusias valtis .

“Tokias asmenines ir slaptas žinias apie asmenį, mano nuomone, gali turėti tik gerai asmenį pažįstantis žmogus , todėl manytina , kad A. Petračkovą labai gerai pažinojo Vygantas Sliesoraitis”, – mano moteris.

 

https://www.delfi.lt/verslas/transportas/isrinkta-nauja-keliu-prieziura-valdyba-89599183

 

2020 m. buvo paskirta nauja „Lietuvos geležinkelių“ valdyba: darbą gavo V.Poderys, A.Šliupas, H.Surovičius Susisiekimo ministerija informuoja, kad pasibaigus kadencijai keičiasi valstybės valdomos įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ valdybos sudėtis. Gavus teisėsaugos institucijų išvadas apie kandidatus, išrinkti penki nauji nepriklausomi valdybos nariai, rašoma pranešime.

Susisiekimo ministerija „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) Laikinai einančio susisiekimo ministro pareigas Jaroslavo Narkevičiaus įsakymu naujai ketverių metų kadencijai nepriklausomais AB „Lietuvos geležinkeliai“ valdybos nariais paskirti: Gediminas Vyšniauskas, Valdas Tekorius, Vygantas Sliesoraitis, Arijandas Šliupas ir Matsas Bo Knutas Hansonas. Valdyboje taip pat dirbs buvęs Seimo narys Virgilijus Poderys ir Henrikas Surovičius. „Lietuvos geležinkelių“ valdyba – kolegialus valdymo organas, kurį sudaro septyni nariai, iš kurių ne mažiau kaip pusė yra nepriklausomi. Nepriklausomus valdybos narius atrinko Susisiekimo ministro paskirta atrankos komisija. BNS jau skelbė, kad į valdybą atrinktas „Klaipėdos vandens“ valdybos narys Valdas Tekorius, anksčiau vadovavęs bendrovėms „Čili Holdings“, „Pieno žvaigždės“, „Kalnapilio-Tauro“ grupė, „FL Technics“, taip pat įmonės „Skyways Technics“ projektų plėtros vadovas, aviacijos verslo konsultantas A.Šliupas, šiuo metu vadovaujantis Lietuvos oro uostų valdybai bei dirbantis Kauno LEZ valdymo bendrovės valdyboje. Jis yra vadovavęs Kauno oro uostui, 2012–2016 metais dirbęs susisiekimo viceministru. V.Sliesoraitis taip pat buvo patvirtinęs BNS savo atrinkimą į valdybą. Valdyboje likęs dirbti M.Hansonas yra dirbęs Švedijos kontroliuojamoje geležinkelių įmonėje „Green Cargo“, transporto bendrovių „Sea Rail“, „DB Cargo Scandinavia“, „X Rail“, „Celexor“ ir kitų valdybose. V.Sliesoraitis socialiniame tinkle linkedin.com nurodo esantis Giraitės ginkluotės gamyklos valdybos pirmininkas, „Alma Littera“ grupės valdybos narys. H.Surovičius yra dirbęs Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamento vadovu, dabar jis yra laikinojo susisiekimo ministro J.Narkevičiaus vyriausiasis patarėjas. Šiuo metu veikiančios „Lietuvos geležinkelių“ valdybos kadencija baigiasi 2020 metų gruodžio 14 dieną. Gegužę skelbta, kad ministerija pasamdė agentūrą, kuri atrinktų naujus nepriklausomus valdybos narius. Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/verslas/naujiena/transportas/paskirta-nauja-lietuvos-gelezinkeliu-valdyba-667-1418844?utm_medium=copied