"Belsat" - Lenkijos finansuojami baltarusiški Lietuvos priešai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-12 14:34:00, skaitė 456, komentavo 2

Varšuvoje yra įsikurusi televizijos stotis "Belsat", kuri transliuoja baltarusių skleidžiamą nacistinę antilietuvišką "litvinizmo" propagandą.

https://www.youtube.com/watch?v=BCr6PArAtBA

"Belsat" prisistato taip (https://belsat.eu/ru/about):

Pirmasis nepriklausomas televizijos kanalas Baltarusijoje

"Belsat TV" yra pirmasis nepriklausomas televizijos kanalas Baltarusijoje. Transliacija prasidėjo 2007 m. gruodžio 10 d., Pasaulinę žmogaus teisių dieną. Projektą nuo 2006 m. birželio mėn. rengė Lenkijos televizija, vadovaujama Agnieszkos Romaszewskos-Guzy. Kanalas buvo sukurtas kaip Lenkijos televizijos struktūrinis padalinys.

Kurdama kanalą Lenkijos televizija, be kita ko, bendradarbiavo su Baltarusijos žurnalistų asociacijos, kurią Europos Parlamentas apdovanojo tarptautine Andrejaus Sacharovo premija už darbą žmogaus teisių srityje, nariais.

Šiandien publicistas Žilvinas Svitojus apie "Belsat" transliuojamą antilietuvišką propagandą FB rašo (https://www.facebook.com/svitojus):

Ar kas nors sustabdys Belsatą? Šviežutis video, dėl kurio jau krykštauja šovinistiškai nusiteikusi anti-lietuvių internautų bendruomenės dalis.

Ten ir "tikros" Lietuvos sostinė Kaune ir Vilniaus kraštas, kur visada dauguma baltarusių gyveno. Manipuliacija žinoma žodžiais, bet to kas nusėda ausyse - nepakeisi. Aš jau nekalbu apie tai, jog Lietuva buvo bolševikų sąjungininkė po I-ojo Pasaulinio karo. Jie mums pirma kartą Vilnių atidavė. Žodžiu visus kartus mums Vilnių davė rossija. Čia toks menkas niuansas, bet puikiai prisideda prie "žmudai su rašistais dirba" naratyvo.

Ten kalbama ir apie "krajovcų" - tuteišų intelektualų svajones apie Didžiąją Lietuvą nuo jūros iki jūros - sutaikyti visus skirtingus identitetus. Dabar pasigūglinkite kas yra "Liublino ketvertas". Nepatingėkite.

Želigovskio Vilniaus užgrobimas laidos istorikui - logiškas, nes jis gi buvo užimtas “vietinių žmonių - tuteišų - litovsko-belarusių (baltarusių, lenkų ir žydų)”. Taigi ir teisingai, sako Belsatas. O jums Krymo ar Donbaso neprimena tokios kalbos? Būtų reikėję pridėti “tautų apsisprendimo teisės” argumentą ir - visiška Kremlinė propaganda.

Pabaigoje puiki mintis, kuri bus cituojama ir ja galima bus dalintis:

"Iki gyvenimo galo generolas liko aršiu litvinu, kuris nekentė trijų dalykų: bolševikų, vokiečių ir lietuvių". Ir paaiškina kodėl - lietuviai - baltai, kurie kūrė savo valstybę, o litvinai - Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės palikuonys. Dar prideda, jog tai mitas, kad lietuviai neturi teisės į LDK palikimą. Suprantat? Lietuviai juk irgi turi teisę. Mes turim teises į palikimą. Viskas gerai. Su mumis dalinasi, tik mes nenorim.

Pabaigoje sako: gaila, jog nepavyko mini LDK sukurti, nes buvo tautiniai kivirčai… pažiūrėkime ar trukdys tautiniai kivirčai ją sukurti dabar?

AVvXsEhhaK64Swdo1dhZQZNOoEnsOroENPXHg2QPUyVuHl5S2JLfD4KE3WJFUMMnnkQlUMfEwjkzOG3sk-cqwaFOPm7yMkm-H0R26Lc8ik2d0xTAgyqeuGzpAAcdFsoLRgtw1m_6crcvD31sTnU8j8wBuHPFsIbNW_KjrrMa7p31YvhRM-peNdePpW9sLGi6KyQ

LR Prezidentui Gitanui Nausėdai: 

Gerb.Prezidente, 

Lenkijoje ir Lietuvoje susisuko gūžtas agresyvūs nacistai iš Baltarusijos, skleidžiantys "Litvinizmo ideologiją". Jie neigia Lietuvos valstybingumą, kėsinasi į mūsų valstybės teritorijos vientisumą, savinasi mūsų simbolius, niekina lietuvius. Šitiems baltarusių naciams talkina Seimo dauguma, mūsų "strateginė partnerė" Lenkija. Tai rimta grėsmė mūsų valstybei. 

Kviečiu nedelsiant sustabdyti etninės gyventojų sudėties keitimą Vilniuje ir Vilniaus apskrityje, sustabdyti baltarusių, tarp kurių dominuoja "litvinistai", invaziją į Lietuvą. 

Dr.Algimantas Lebionka