Baltarusiškas HAMAS analogas Lietuvoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-13 21:49:00, skaitė 485, komentavo 1

Baltarusiškas HAMAS analogas Lietuvoje

Studijoje "Perspektyva" žurnalistai Ainis Petkus ir Aleksandras Peske (Šveicarija) aptarė terorizmo atsiradimo ir plėtros temą. Laidoje atkreipiamas dėmesys į Lietuvoje veikiančią ginkluotą "Litvinistų" teroristinę grupuotę, kurios nariai jau grasina Lietuvos politikams, šios teroristinės grupuotės panašumą su teroristine islamistų HAMAS grupuote.

Akivaizdu, kad Lietuvai nedraugiškos užsienio jėgos Vilnių transformuoja į antrą Jaruzalę, amžiną nesantaikos ir teroro židinį. Lietuvos Respublikos VSD neatlieka savo funkcijos ir neužkardo iš Baltarusijos importuojamo terorizmo.

https://www.youtube.com/watch?v=XYfPeXgT-JI\

LR Youtubo kanale rašoma:

„Kviečiame Lietuvos valdžią susivokti ir nustoti persekioti Baltarusijos demokratinę visuomenę. Priešingu atveju, susidursite su mūsų tautine rūstybe ir jūsų namai užsidegs“, – tokie grasinimai nuskambėjo prieš kelias dienas internete išplatintame vaizdo įraše, kuriame trys kaukėti, ginkluoti ir lietuviškai šnekantys vyrai baltarusių opozicijos vėliavų fone grasina Lietuvai ir dviems Seimo nariams – Laurynui Kasčiūnui ir Raimundui Lopatai.

Valstybės saugumo departamento (VSD) surinkta informacija jau leidžia daryti prielaidas, kam ir kokiu tikslu tokių grasinimų prireikė. Beveik dviejų minučių trukmės vaizdo įraše matomi trys ginkluoti, uniformas dėvintys vyrai. Vienas iš jų, kalbėdamas lietuviškai, bet su aiškiu akcentu, aiškino, kad jie, būdami Lietuvoje ir Lenkijoje, ruošiasi išvaduoti Baltarusiją iš valdžią uzurpavusio diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos. Vaizdo įraše girdimi grasinimai ir argumentai būdingi vadinamiesiems litvinistams.

Litvinistai aiškina, kad tikrieji Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kūrėjai yra baltarusiai, o šiuolaikinė Lietuva – istorijos klastojimo padarinys. 

https://www.youtube.com/watch?v=iarROVVuU0k