Rusofobija Lietuvoje. Laiškas publicistui Valdui Anelauskui (JAV)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-17 13:33:00, skaitė 577, komentavo 4

Rusofobija Lietuvoje. Laiškas publicistui Valdui Anelauskui (JAV)

Gerbiamas Valdai, prašau Jūsų įvertinti Lietuvoje skleidžiamą rusofobiją. Per atstumą, kaip nebūtų keista, visada geriau matomos anomalijos. Panašu, kad su lietuvių Tauta „draugiškos jėgos“ atlieka eksperimentą, labai panašų į varlių virimą ant lėtos ugnies. Tiesa, milijonas „varlių“ jau iššoko, bet likusioms smegenys jaukiamos labai metodiškai. Mes, vyresnioji tautos dalis, gyvenusi sovietmečiu, turime imunitetą nuo propagandos, bet ir mes kenčiame nuo jos.

Šiandien, pavyzdžiui, kalbėjau su savo moksline vadove akademike prof. Sofija Kanopkaite. Jai 98 metai, galva veikia puikiai. Pergyvena dėl ateities, propaganda veikia. Labai jaudinasi dėl karo grėsmės.

Lietuvoje bujoja visa gauja idiotų, kurie trokšte trokšta įtraukti Lietuvą į karą.

S.Tichanovskaja, J.Ohmanas, D.Grybauskaitė – atvirai kurstė karo isteriją. Yra nemažai tokių, kurie aštrina mūsų santykius su kaimynais ir skatina rusofobiją. Kaip tik jie nepravardžiuoja rusus. Atsirado net tokių silpnapročių, kurie rusų Tautą vadina „driskiais“.

Perskaičiau štai tokią rašliavą ir kraujas užvirė. Kokiais gi reikia būti neišsilavinusiais bukapročiais, kad pasauliui davusią tiek mokslininkų, kompozitorių, dailininkų, rašytojų, karvedžių ir t.t., turtingiausią gamtiniais ištekliais ir užimančią 1/6 pasaulio sausumos Tautą vadinti „driskiais“.

Kaip greitai pamiršta, kad dėka šitų „driskių“ turime ir Vilnių, ir Klaipėdą, kad šitie „driskiai“ nutiesė mums, nedriskiams, kelius, sukūrė industriją, atominę energetiką, išaugino tūkstančius mokslininkų ir t.t.

Tai mes esame driskiais, kurie turėdami industrinę valstybę, dėl savo įgimto polinkio į vogimą ir svetimų užpakalių laižymą, per 30 metų viską ištratinome, o dabar prasiskolinę stovime su ištiesta ranka, laukdami išmaldos iš Briuselio, šaukiame -„Nepavarkime būti Ukraina.“ Mes išlaikome šimtus tūkstančių atbėgusių dykaduonių, apiplėšdami savo vaikus ir senelius. Tokia - skaudi realybė.

Portalas „Alkas“, kažkada buvęs visai padoriu ir protingu leidiniu, šiandien skleidžia štai tokią beprotišką rusofobiją, apie kurią viską pasako vien tik jų pavadinimai:

KOŠMARIŠKI DRISKIŲ NUOSTOLIAI DONECKO SRITYJE (2023 10 13)

HIMARS SMŪGIS Į OKUPANTŲ VADAVIETĘ CHERSONE LIKVIDAVO AUKŠTO RANGO DRISKIŲ KARININKUS (2023 09 27)

LIKVIDUOTAS DRISKIŲ JUODOSIOS JŪROS LAIVYNO VADAS (2023 09 26)

Nereklamuosių šių kvailysčių autorių pavardžių, būtų per didelė garbė tokiems protiškai neįgaliems veikėjams.

Būsiu Jums, gerb.Valdai, dėkingas, jei parašysite kelis žodžius apie šią nenormalią padėtį Tėvynėje. Kur mus veda ši beprotiška rusofobija?