Žudantis maistas

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/zudantis-ma... 2016-04-18 20:52:36, skaitė 1517, komentavo 0

Žudantis maistas

Žmogaus sveikata tiesiogiai priklauso nuo tų maisto produktų ir tų gėrimų, kuriuos jis vartoja. Šiandien mokslininkai jau įrodė daugumos produktų, esančių ant mūsų parduotuvių lentynų, daromą žalą.

Šiandien konservantai naudojami daugumoje gaminių tam, kad natūralūs produktai ilgai išsilaikytų, dėl ko jie ir konservuojami. Tuo tikslu chemikai sukūrė specialius preparatus, chemines medžiagas, kurios leidžia šį procesą supaprastinti. Tačiau kaip konservantai veikia žmogaus sveikatą? Ar pašalinami jie iš organizmo, ar jam kenkia? Šiandien tai pakankamai ginčytinas klausimas, kadangi konservantai naudojami praktiškai visur maisto pramonėje, dėl to stambūs gamintojai neafišuoja mokslininkų padarytų išvadų apie galimą žalą.

Šiandien jau moksliškai įrodyta, kad naudodamas maiste esamus konservantus, žmogus tiesiogine šio žodžio prasme gyvas konservuojasi. Kaip tai vyksta? Konservantai iki galo nepasišalina iš organizmo, jie pradeda lėtinti kraujo apytaką ir keičia ląstelių struktūrą. Visa tai drauge paėmus veda į bendrą sveikatos pablogėjimą. Be viso kito pavojaus varpais skambina ir patologoanatomai, kadangi po mirties sulėtėja žmogaus kūno irimo procesas. Dabar jiems sunkiau nustatyti žmogaus mirties laiką, kadangi irimas vyksta visiškai kitaip, lėčiau.

Gaila, bet ne ant visų įpakavimų gamintojai nurodo teisingą produkto sudėtį ir ne visada nurodoma, kad įdėta konservantų, genetiškai modifikuotų organizmų. Juos seniai uždraudė daugelyje pasaulio šalių, tačiau ten, kur jie leidžiami, plinta onkologinių ir širdies-kraujagyslių susirgimų epidemija. Skamba liūdnai, tačiau vėžys jaunėja ir mirtingumas nuo jo didėja labai greitai. Tokia tendencija būdinga ir nervų sistemos sutrikimams. O insultai šiandien užklumpa jau ir paauglius.

Susidaro toks įspūdis, kad kažkas įjungė atgalinį žmogaus gyvenimo skaitiklį. Iš pradžių žmonija savo pažangos procese didino žmogaus vidutinį gyvenimo amžių, dabar gi, dėka tos pačios pažangos, gyvenimo trukmė trumpinama. O kaltė tenka žmogui, kuris atsisako vartoti natūralius produktus ir atiduoda pirmenybę chemijos pramonės pasiekimams.

Pavyzdžiui, kosulį ir peršalimą anksčiau visiškai sėkmingai gydė natūraliais gamtiniais komponentais, šiandien gi paprastą peršalimą gydo dešimtys preparatų, kurie padaro organizmui daugiau žalos, nei naudos. Pats svarbiausias medicinos principas „Nepakenk!“ šiandien visuotinai pažeidinėjamas.

Farmacijos korporacijos pasirašinėja sutartis su gydytojais ir tie, savo ruožtu, už atskirą mokestį, išrašo savo pacientams konkrečius preparatus. Preparatai nauji ir neretai iki galo neišbandyti laboratorinėmis sąlygomis.

Baisiausia, kad pediatrai vis dažniau skiria vaikams vaistus, skirtus suaugusiems, tik mažesnėmis dozėmis. Atseit, jeigu instrukcijoje nurodyta, kad konkretaus amžiaus vaikams to vaisto vartoti negalima, tai jei sumažinsim dozę, šią išlygą galima ignoruoti. Tačiau praktika rodo, kad tokie gydytojų veiksmai kenkia vaikams ir paprastas peršalimo gydymas gali sukelti vaikui vėžį, o kai kuriais atvejais baigtis mirtimi.

Medikai iki šiol neturi vieningos nuomonės dėl onkologinių susirgimų priežasčių. Vieni mano, kad onkologija atsiranda dėl sveikos ląstelės atmirimo, kurį sukelia pernelyg didelis žmogaus organizmo užterštumas toksinais. T. y. nuodydami organizmą neteisingu maitinimusi ir toksiškomis medžiagomis, mes pasmerkiame save vėžiui.

Šiai teorijai prieštarauja kiti medikai, kurie mano, kad onkologinius susirgimus sukelia specifinio žmogaus imuniteto sumažėjimas ir tam tikri grybeliai, kurie, patekę į organizmą, sukelia funkcionavimo disbalansą. Ši teorija paaiškina, kodėl vėžys išgydomas, pasitelkus vien tik gamtines gydymo priemones. Tarkime, vartojant augalinius preparatus, stiprinančius imunitetą, naikinančius grybelį ir kitus parazitus, nemažai pacientų buvo išbraukti iš onkologinių klinikų įskaitų. Tačiau oficiali medicina nepripažįsta tokių gydymo metodų.

Jeigu jie duoda stabilius teigiamus rezultatus, kodėl gi oficiali medicina jų nepripažįsta? Viskas susiveda į tai, kad tokiai medicinai nepelningas absoliučiai sveikas žmogus, tada šios medicinos paprasčiausiai nebereikės. Bankrutuos stambios farmacijos korporacijos.

Ką gi daryti žmonėms, kurie nori išlikti jauni ir sveiki? Visų pirma – sveikai gyventi, sveikai maitintis. Nereikia gydantis susirgimą iškart griebtis sudėtingų medicininių preparatų, verta pasverti visus „už“ ir „prieš“, juos vartojant.