Kaliningrade atidengtas paminklas grafui, numalšinusiam šlėktų sukilimą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-20 20:28:00, skaitė 639, komentavo 2

Kaliningrade atidengtas paminklas grafui, numalšinusiam šlėktų sukilimą

Generolo leitenanto Ozerovo ir Azovskajos gatvių sankirtoje esančiame parke, šalia Lietuvos konsulato Kaliningrade, iškilo paminklas Rusijos valstybės veikėjui grafui Michailui Muravjovui.

Paminklo atidarymas įvyko trečiadienį, spalio 18 d., praneša regiono valdžios spaudos tarnyba. Šiuolaikinis paminklas yra tiksli kopija 1898–1915 metais Vilniuje stovėjusio paminklo.

Jo autorius – skulptorius Andrejus Sledkovas, anksčiau pastatęs paminklus FSB specialiųjų pajėgų herojams prie regiono valdžios būstinės, Fiodorui Dostojevskiui prie dramos teatro ir Aleksandrui Nevskiui Vasilevskio aikštėje.

Gubernatorius Antonas Alikhanovas ceremonijoje sakė, kad paminklo atidarymas yra istorinės atminties atkūrimas.

„Michailas Nikolajevičius padėjo paprastiems žmonėms – rusų ir baltarusių valstiečiams, kuriuos žudė lenkų ponai, kartu su sulenkėjusia lietuvių diduomene.

Už asmeninius pinigus jis priminė jų tikėjimą – padarė ir žmonėms išdalino 25 tūkstančius kryželių. Jis įtvirtino Rusijos valdžią Rusijos žemėje. Jis padarė daug gerų dalykų paprastiems žmonėms

 Jis sukilėliams (lenkų šlėktoms bei parsidavusiems ir sulenkėjusiems lietuvių plikbajoriams) apmokestino papildomą mokestį ir dėl to, be kita ko, užtikrino naujų mokyklų statybą ir daug daugiau.

Puikus ir praktiškas pavyzdys, kaip elgtis sunkiomis aplinkybėmis ir siekti rezultatų. Turime prisiminti savo šaknis, žygdarbius ir didvyrius, kurie sudaro mūsų žmonių šlovę“, – sakė krašto vadovas.

P.S.

Puikus Kaliningrado valdžios sumąnymas. Puikiai patrolino litukrijos rusofobus. Puiki ir subtili užuomina apie tai, kas gali nutikti liukrijos administratoriams už nesibaigiančią rusofobijos ir fašizmo propogandą.

RUSIJA-PIRMYN!