Seimo narys Lukas Savickas su tarptautine misija išvyko į Izraelį

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2023-10-30 17:16:00, skaitė 349, komentavo 0

Seimo narys Lukas Savickas su tarptautine misija išvyko į Izraelį

Vakar kartu su Europos parlamentarų grupe į tarptautinę misiją Izraelyje išvyko ir Lietuvos atstovas, Seimo Ateities komiteto pirmininko pavaduotojas Lukas Savickas.

Misijos tikslas – aplankyti Izraelio pietus, Gazos ruožo atkarpą, susitikti su Kneseto (Izraelio parlamento) atstovais, „Hamas“ teroro labiausiai niokojamų regionų merais ir įkaitais paimtų civilių šeimų nariais.

„Spalio 7 dieną „Hamas“ pradėti ir vis dar tęsiami teroro veiksmai Izraelyje negali būti pateisinami jokiu aspektu. Žmonių žūtys, barbariški veiksmai su civiliais gyventojais ir kruvinos atakos turi būti sustabdytos. Nepaisant geografinės padėties, šis karas liečia mus visus, todėl Europa ir kitos šalys negali likti nuošalyje, turime parodyti teroristams ir jų rėmėjams, kad Izraelis turi tarptautinę paramą, kad mes remsime kovojančius izraeliečius, reikalausime gerbti tarptautinę teisę, saugoti civilius piliečius ir paleisti įkaitus.

Tokios skubios misijos yra svarbios dar ir tuo, kad jose dalyvaujantys skirtingų šalių atstovai ne tik gali išgirsti aukų liudijimus iš pirmų lūpų, pamatyti realią situaciją, bet ir, parvykę atgal, gali imtis iniciatyvų teikti humanitarinę pagalbą ir priimti kitus sprendimus, reikalingus užkardyti platesnį karinį konfliktą. Su savo draugais turime būti ne tik tada, kai viskas gerai, bet ir tamsiausiomis valandomis.

Turime būti vieningi prieš tuos, kurie siekia sunaikinti kaimynines demokratijas – nesvarbu ar tai būtų Putinas Ukrainoje ar „Hamas“ Izraelyje“, – prieš pat misijos pradžią sakė Seimo narys L. Savickas.

Izraelyje su solidarumo vizitais jau lankėsi JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden), Vokietijos kancleris Olafas Šolcas (Olaf Scholz), Jungtinės Karalystės premjeras Rišis Sunakas (Rishi Sunak) ir Italijos ministrė pirmininkė Džordžija Meloni (Giorgia Meloni). Praėjusią savaitę Izraelyje lankėsi ir grupė Europos Parlamento narių iš Graikijos, Vokietijos, Belgijos, Austrijos.

LRS inf.