Projektas “Vasia”

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/proj... 2023-10-30 17:33:00, skaitė 450, komentavo 1

Projektas “Vasia”

Prieš rinkimus į eterį išlenda nauji Lietuvos gelbėtojai – vieni niekam nežinomi, o kiti išmesti iš sistemos koridorių (“koridoriniai”). Jie ima kurti naujas partijas, susikuria logotipus ir pradeda vaidinti politikus, vedžiodami žmones už nosies. Ne ne – žinoma, kad kalbu ne apie Celofaną. Celofanas galimai yra stipriai “prignybtas” sukčius, kuris galimai gavo užduotį, o už tai kaip atlygį gavo laisvę.

Naujųjų Lietuvos gelbėtojų tikslas yra sumenkinti tikruosius kovotojus, kurie kenčia nuo sistemos, kurių sąskaitos yra uždarinėjamos, namuose daromos kratos, jų įmonės yra nuolat tikrinimas ir bandoma jas visais būdais uždaryti.

Taigi, mieli skaitytojai, jūs patys galite pabūti agentais ir kiekvienas atlikti savo tyrimą.

Kaip pavyzdį paimkime Nidą Vasiliauskaitę, kuri šmėžuoja Delfyje (apie 3150 straipsnių su Nida Vasiliauskaite), pas sistemos “torpedą” Janutienę ir, žinoma, už atlygį dirba sistemai tarnaujančiame universitete.

Atlikite tyrimą ir pasidomėkite, ar naujiesiems gelbėtojams yra blokuojamos sąskaitos, ar jie šmėžuoja sisteminėse žiniasklaidos priemonėse, ar jie nekliudomai dirba valstybinėse įstaigose ir, jeigu taip, tuomet galite drąsiai teigti, kad tai tėra sistemos pakištukai.

Baigė filosofijos bakalauro bei magistro (2000 m.) studijas Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, 2005 m. apgynė daktarės disertaciją „Racionalumo problema šiuolaikinėje politinėje filosofijoje“. 2012–2013 m. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektorė. Dėsto komunikacijos teoriją. VGTU Humanitarinio instituto Filosofijos ir komunikacijos katedroje. 2005–2021 m. naujienų portalo „Delfi“ apžvalgininkė, visuomenės gyvenimo reiškinių komentatorė.

Kokią užduotį atlieka Nida Vasiliauskaitė? Jos misija yra labai paprasta. Pradžioje ji yra padaroma “žinoma”. Delfis ir Janutienė yra pagrindiniai šios veikėjos stūmėjai. Po to, kai ši susirenka grupę sekėjų ir tikėtojų, imasi kito etapo – partijos kūrimo. Partija dar neįkurta, bet logotipas ir vėliavos mitinguose jau plevėsuoja. Nors partija dar net nėra įregistruota, bet jau visur eskaluojama, kad Nida eina su partija “Antroji Lietuva”. Susidaro toks vaizdas, kad Vasiliauskaitė paraleliai sukūrė dar vieną Lietuvą, kitokią – kaip Kęstučio Pūko sandraugą “Kitokia Lietuva”.

Taigi, kitas “naujosios gelbėtojos” žingsnis yra apdergti tikruosius antisisteminius kovotojus ir juos sumenkinti – juk ji gali tai daryti, nes yra universiteto dėstytoja, daktarė, žinomas veidas, influencerė, filosofė, lektorė.

Šiltai sistemos komforte gyvenanti  ir už tai solidų atlygį gaunanti Nida atlieka pagrindinį vaidmenį ir užduotį – sumenkinti pagrindinį sistemos priešą Eduardą Vaitkų ir šį suplakti su naciu Lobovu ar sukčiumi Celofanu. Jos užduotis – reikštis socialiniuose tinkluose ir kaip mantrą kartoti tą patį per tą patį – kad Eduardas Vaitkus yra blogas ir į mitingus žmonės nesirenka todėl, kad juos atbaido Eduardas Vaitkus ir jo publika…

Mitinge prieš nekilnojamojo turto mokestį Nida taip pat stovėjo šalia Petro Gražulio, kuris darbo metu viešai ant scenos užsiėmė Igno Vėgėlės reklamavimu ir raginimu visus už jį balsuoti. Negi Nida išvien su N. Puteikiu ir P. Gražuliu? O kodėl gi ne! Vėgėlei laimėjus, už palaikymą galimai bus užtikrinamas postas kokioje nors valdiškoje įstaigėlėje, o gal net paties Vėgėlės komandoje.

Bet sugrįžkime prie pagrindinės Nidos užduoties – gąsdinti visuomenę jau virš 30 metų puolančia Rusija ir garbinti JAV, kaip demokratijos ir taikos stabilumo garantą. Politiškai neraštinga Nidos publika nesupranta, kad šie taip pat dalyvauja šiame projekte ir pasitarnauja kaip naudingų idiotų banda, o ir pats Nidos komentatorių elektoratas primena užstalės marozų sueigą.

Aišku tik viena – tai tėra laikinas projektėlis, kuris nepavirs į jokią partiją ar rimtesnį judėjimą, nes pagrindinė tokių “Vasių” užduotis yra gesinti tuos, kurie pasisako už taiką, prieš karo kurstymą ir draugystę su kaimynais.

FX inf.