Seimas atmetė vaikų homoseksualizacijos projektą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/11/08/se... 2023-11-08 15:56:00, skaitė 529, komentavo 3

Seimas atmetė vaikų homoseksualizacijos projektą

Lapkričio 7 d., antradienį, po pateikimo Seime buvo nepritarta Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, jog žinios apie tos pačios lyties asmenų santykius yra priskiriamos prie žalingų nepilnamečiams.

Už įstatymo pataisą po pateikimo balsavo 50 Seimo narių, 56 siūlymui nepritarė, 19 Seimo narių susilaikė. Galiausiai buvo nuspręsta šio įstatymo projekto netobulinti o atmesti.

Šią Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo pataisą parengė Laisvės partijos įtakojama Teisingumo ministerija, teikdama, kad laikosi Europos žmogaus teisių teismo (EŽTT) sprendimo pagal kurį Lietuva pripažinta varžiusi rašytojos Neringos Macatės žodžio laisvę, kai 2014 m. iš prekybos išimta pasakų knyga „Gintarinė širdis“, kurioje buvo aprašyta homoseksualių porų meilė.

Lietuvoje N. Macatės knygos platinimas buvo sustabdytas remiantis Žurnalistų etikos inspektoriaus raštu, kuriuo pripažinta, kad knyga, kurioje aprašoma ir homoseksualių porų meilė, žalinga vaikams iki 14 metų.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba tokį sprendimą priėmė, remdamasi Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostata, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams daranti informacija yra tokia, kuria „niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Lietuvos Respublikos Konstitucijoje ir Lietuvos Respublikos civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Seimo homoseksualistas V. Raskevičius prie Respublikinės bibliotekos ėmė deginti knygas

Pasipiktinęs Seimo sprendimu toliau riboti žinių sklaidą vaikams apie homoseksualistų pomėgius, Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas, nuolat viešai besiskelbiantis homoseksualistu, Vytautas Raskevičius, aikštėje tarp Seimo ir Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos ėmė deginti knygas, kuriuose rašoma apie homoseksualistus ir jų lytinius pomėgius.

Į įvykio vietą prisistačius policijai ir žurnalistams jis paaiškino, kad vykdo „pilietinio nepaklusnumo akciją“ – protestuoja prieš Seimo sprendimą neleisti išbraukti iš Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymo punkto draudžiančio niekinti šeimos vertybes, skatinti kitokią negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo sampratą…

Prezidentas Gitanas Nausėda – prieš šeimos niekinimą

Prieš Seime svarstomą įstatymo pataisą, draudžiančią nepilnamečiams skleisti informaciją, „kuria niekinamos šeimos vertybės“ pasisakė ir Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda žurnalistų paklaustas, ar vetuotų šią pataisą.

„Man nepriimtina apskritai leidimas arba žalios šviesos uždegimas niekinti šeimą. Man atrodo, pakankamai aiškiai atsakiau“, – antradienį, lankydamasis Pakruojyje, žurnalistams sakė šalies vadovas.