„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris atskleidė labai skaudžią tiesą

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/gazp... 2023-11-12 18:52:00, skaitė 1000, komentavo 5

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris atskleidė labai skaudžią tiesą

“Rusijos dujos ir toliau teka į kelias Europos šalis, kurios tariamai jų atsisakė”, – sakė „Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris, kurio interviu fragmentą žurnalistas Pavelas Zarubinas paskelbė „Telegram“ kanale. Tokios atsargos taip pat tiekiamos per dujų centrą Austrijoje ir į Pietryčių Europos šalis.

“Magistraliniame dujotiekyje esančios molekulės neturi nacionalinės spalvos. Biržų mainų operacijos yra gana dažnos, ir mes žinome, kad Rusijos dujos patenka į daugelį šalių, kurios yra pareiškusios atsisakymą vartoti rusiškas dujas”, – sakė jis. Taigi „Gazprom“ tiekia dujas Europai pagal sutartis į Austrijos centrą, iš kurio jos keliauja į kitas ES šalis, taip pat ir į Pietryčių Europos šalis.

“Žinoma, rusiškų dujų Europos rinkoje nėra mažais kiekiais. Pabrėžiu dar kartą – jų yra net tose šalyse, kurios deklaruoja, kad jų nacionalinėje rinkoje nėra rusiškų dujų. Taip nėra”, – pridūrė Milleris.

„Gazprom“ tiekia dujas į didelį Europos dujų centrą Baumgartene tranzitu per Ukrainos teritoriją, ypač per Rusijos kompresorių stotį „Sudzha“, pažymėjo „Gazprom“ vadovas.

SN inf.