Ligotas Kauno hipsteris: Dėjau skersą ant Ministerijos plano karo atveju. Bus labai blogai!

Autorius: Vikas Vikutauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/Vikut... 2023-11-16 03:01:00, skaitė 1008, komentavo 3

Ligotas Kauno hipsteris: Dėjau skersą ant Ministerijos plano karo atveju. Bus labai blogai!

"Ministerija paruošė planą ką kiekvienas gyventojas turės daryti karo atveju. Spausk ir sužinok!"

Paspaudžiu. O ten:

Kareiviai eis kariauti, medikai eis gydyti, operuoti ir užsiimti viskuo kuo užsiima medikai,

O aš, kadangi kaip ir dauguma gyventojų, priklausau "trečiai kategorijai" kuri nėra nei kariškis, nei kokia nors strateginė specialybė kuri būtina, kad nesugriūtų pas mus civilizacija karo atveju, darysiu nežinia ką. Lauksiu nurodymų gal kokių nors, klausysiu LRT radijos, eisiu į požeminę perėją nes neturim slėptuvių, vartosiu savo maisto bei vandens atsargas surinktas trims dienoms.

Realiai tai perspektyvos ganėtinai niūrios. Galiu pasakyti kas būtų jeigu būtų. Per pirmas valandas užsikištų absoliučiai visi keliai iš miesto vedantys artimiausios draugiškos sienos link, dingtų elektra, su ja dingtų vanduo, šildymas, internetai visi. Gatvėse kaip vištos be galvų lakstytų "trečios kategorijos" piliečiai, kurie turėtų laukti kokių nors nurodymų, marozynas pagalvojęs, kad atėjo pasaulio pabaiga, pultų plėšti parduotuvių, o gudresni – vaistinių. Šalis pasinertų į chaosą iki kažkas viršuje galbūt susiimtų ir imtųsi karo padėties taisyklių įgyvendinimo.

Na mes ne Ukraina, pas mus tos kritinės infrastruktūros nėra tiek jau daug, ji nėra išsimėčiusi dideliais atstumais. Nėra labai daug ir zenitinių sistemų, kurios turėtų tikrai rimtesnių uždavinių nei saugoti civilinę infrastruktūrą.

O tada atvažiuotų lenkai mums padėti, tada galbūt aktyvuotųsi NATO straipsnis jei neprieštarautų kokia Vengrija, tada agresorius galimai būtų atbelstas, na arba ne, arba mūsų vakarų partneriai pasiūlytų "sėsti prie derybų stalo" ir aš tada kaip ir dauguma "trečios kategorijos piliečių" eičiau arba valyti griuvėsių, arba varyčiau į filtravimo stovyklą kur po to kai kas iš mano senų bičiulių atpažintų, parodytų pirštu ir sakytų "vy tolka pasmatryte na ivo feisbuk, on prokliatyj fašyst-rusafob!" keliaučiau į rūsį atsisveikinti su nagais bei dantim, arba tiesiai į griovį.

Aišku tuoj išlįs koks nors nupirdęs sofos kapralas ir atskels visiems paskaitą apie tai, kaip mes visi eisime į miškus kaip jau yra buvę. Seneliukai, tai žinoma eisim visi. Na tik gal ne į miškus, nes dabar gi dronų bei termovizorių laikai. Eisim visi, kai sulauksim nurodymų per radiją. Visi tie, kurie liks nepatepę slidžių ir kur nors nestrigę nesibaigiančiose lizinginių mašinų, prikimštų užgyventu turtu, vilkstinėse. Bet tikriausiai tai eisim mes visi nx taip tų nurodymų ir nesulaukę.

Pas mus juk jau taip yra buvę. O istorijos linkę kartotis. Dabar irgi toks vaibas kaip kokiais 1938aisiais, tada irgi "turėjo planą", patrankų visokių buvo prisipirkę, pas čekoslovakus netgi buvo visai neblogų tankų užsisakę, kurie taip ir nespėjo atvažiuoti, o jei ir būtų spėję, tai nebūtų iššovę nieko.

Planai yra gerai, bet žinant kaip pas mus nieko niekas nesugeba, žiūrint į tą civilinės saugos ženkliuką prie požeminių perėjų, tai belieka tiesiog toliau tikėtis, kad karo nebus, kad jau Europoje, na ok ok, ne Europoje, bet va pas mus tai nebus karo tikrai.