ECB vadovės sūnus prarado beveik visus pinigus investuotus į kriptovaliutą

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/99244/ecb-vado... 2023-11-25 19:27:00, skaitė 604, komentavo 3

ECB vadovės sūnus prarado beveik visus pinigus investuotus į kriptovaliutą

Europos Centrinio Banko vadovė Christine Lagarde per dialogą su studentais Frankfurte sakė, kad jos sūnus prarado beveik visas į kriptovaliutą investuotas lėšas.

Anot jos, ji ne kartą jį įspėjo apie šią riziką.

„Jis karališkai mane ignoravo, ir tai yra jo privilegija. Ir jis prarado beveik visus investuotus pinigus. Nebuvo daug, bet jis prarado beveik visus, apie 60 proc.”, – sakė C. Lagardem kurią cituoja „Reuters” agentūra.

Ji pridūrė, kad po šio incidento jis „nenoriai pripažino”, kad ji buvo teisi.

Christine Lagarde turi du sūnus: Pierre-Henri ir Thomas, gimusius 1986 ir 1988 m. Ji nepatikslino, apie kurį iš jų kalbėjo.

„Kaip matote, esu labai prastos nuomonės apie kriptovaliutas”, – sakė C. Lagarde, aiškindama, kad kriptovaliutos dažnai yra įrankis nusikalstamai veiklai.

Kaip pažymi „Reuters”, susirūpinimas, kad kriptovaliutos gali išstumti valstybės išleidžiamas valiutas, buvo viena iš priežasčių, dėl kurių ECB 2021 m. liepą pradėjo įgyvendinti „skaitmeninio euro” projektą.

2023 m. spalį bankas pareiškė, kad nuo lapkričio 1 d. pradės dvejų metų programą, skirtą pasirengti skaitmeninės valiutos įvedimui, kurios metu parengs taisykles ir atliks „bandymus bei eksperimentus”.