Dirbtinis intelektas sunaikins milijonus darbo vietų

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/dirb... 2023-11-26 23:14:00, skaitė 592, komentavo 4

Dirbtinis intelektas sunaikins milijonus darbo vietų

“Įdiegus dirbtinį intelektą, bus atleisti milijonai darbuotojų”, – rašo „Business Insider“. JAV federalinis darbo statistikos biuras prognozuoja, kad sveikatos priežiūros, transporto ir aukštųjų technologijų gamybos darbuotojų tai nepaveiks.

Dirbtinio intelekto cunamis jau įsiveržė į „baltųjų apykaklių“ (valstybės tarnautojų), biurų pasaulį ir grasina sunaikinti šimtus milijonų darbo vietų; visame pasaulyje bus paveiktas beveik vienas milijardas darbuotojų, o 14 milijonų susijusių darbo vietų bus visiškai panaikinta.

Radikalūs pokyčiai nepaveiks subtilių amatų, sunkaus fizinio darbo, taip pat specialybių, kurioms reikia derinti fizinį, protinį ir socialinį darbą. Priešingai, kai kitos ilgalaikės tendencijos įgauna pagreitį, daugelis iš minėtų sričių yra pasirengusios sparčiai augti ir kurti papildomas darbo vietas.

Artėjantį bumą lėmė masinis vyresnio amžiaus amerikiečių išėjimas į pensiją ir auganti darbuotojų paklausa sveikatos priežiūros, žaliosios energijos, aukštųjų technologijų gamybos ir statybos sektoriuose. Neuroniniai tinklai negali pakeisti nei slaugių, kurios slaugė jus ligoninėje, nei statybininkų. Dirbtinio intelekto revoliucijos laimėtojai bus gamybos darbuotojai, medicinos seserys ir santechnikai, kurie palaikys naujosios ekonomikos darbą po to, kai biurus perims mašinos.

O dabar kiekvienas atsakykime sau į pagrindinį klausimą: kur dėsitės, kai jūsų darbą pakeis dirbtinis intelektas? Manote, kad valstybė jus maitins?..

SN inf.